Ухвала
від 30.11.2023 по справі 753/21646/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/21646/23

провадження № 2/753/9450/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"30" листопада 2023 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Колесник О.М, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОЛОС.ЮА» про визнання трудових відносин припиненими

ВСТАНОВИВ:

До Дарницького районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява, яку передано судді Колеснику О.М., для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Згідно з частиною 2 статті 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. А за змістом ч. 1 ст. 28 цього Кодексу позови позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

На судовий запит від 27 листопада 2023 року надійшов витяг від 30 листопада 2023 року, наданий Реєстром територіальної громади м. Києва, згідно якого позивач ОСОБА_1 не зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

В зв`язку з чим судом було направлено запит до Єдиного державного демографічного реєстру та отримано відповідь №342467, згідно якої позивач ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , що за адміністративно-територіальним поділом не відноситься до Дарницького району м. Києва.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, місцем знаходження відповідача в позовній заяві вказано м. Київ, вул. Грушевського, 128/2, Н/П№43, що підтверджується відповіддю №342933 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та за адміністративно-територіальним поділом відноситься до Печерського району м. Києва.

Відповідно до частини 9 статті 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

За приписами пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене вище, вимоги діючого законодавства, той факт, що місцем реєстрації позивача є адреса: АДРЕСА_2 , а місцем знаходження відповідача є адреса: м. Київ, вул. Грушевського, 128/2, Н/П№43, суддя приходить до висновку, що позовна заява повинна бути передана на розгляд до Печерського районного суду м. Києва, за місцем знаходження відповідача.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 статті 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Згідно з частиною 3 статті 31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

На підставі викладеного та керуючись стст. 27, 28, 31, 32 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОЛОС.ЮА» про визнання трудових відносин припиненими - передати на розгляд за підсудністю до Печерського районного суду м. Києва.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано протягом встановленого законом строку. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

СУДДЯ: КОЛЕСНИК О.М.

Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115325232
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання трудових відносин припиненими

Судовий реєстр по справі —753/21646/23

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Т. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні