Ухвала
від 30.11.2023 по справі 175/1685/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/1685/23

Провадження № 2/175/417/23

УХВАЛА

"30" листопада 2023 р. смт. Слобожанське

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Журавель Т.С., за участі секретаря судового засіданняВербицької К.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_3 , Барвінківської міської ради, третя особа Приватний нотаріус Ізюмського районного нотаріального округу Харківської області Захарова Ніна Василівна про визнання права власності на спадщину за законом,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Журавель Т.С. перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , в інтересах якого діє законний представник ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , в інтересах якої діє законний представник ОСОБА_3 , Барвінківської міської ради, третя особа Приватний нотаріус Ізюмського районного нотаріального округу Харківської області Захарова Ніна Василівна про визнання права власності на спадщину за законом.

30.11.2023 року представник позивача засобами електронного зв`язку надіслав клопотання про витребування доказів, а саме: копії спадкових справ, відкритих після смерті ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

В обґрунтування поданого клопотання зазначено, що предметом розгляду даної справи є визнання права власності на земельні ділянки, які спадкодавець ОСОБА_5 успадкував від своїх батьків - ОСОБА_6 , ОСОБА_7 . При цьому у позивача відсутні докази того, що її батько прийняв спадщину.

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Представник позивача просив розгляд даного клопотання здійснювати без його участі.

У зв`язку із неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Згідно положень ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного, для повного, всебічного розгляду даної справи, суд доходить висновку про необхідність витребування доказів, зазначених у клопотанні.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у зв`язку з необхідністю витребування нових доказів.

Керуючись ст.ст. 43, 84,189, 223, 258, 260, 261, 353 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Ізюмського районного нотаріального округу Харківської області Захарової Ніни Василівни належним чином завірені копії всіх без виключення матеріалів спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 . ???

Витребувати у приватного нотаріуса Ізюмського районного нотаріального округу Харківської області Захарової Ніни Василівни належним чином завірені копії, всіх без виключення матеріалів спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_6 . ???

Витребувати у приватного нотаріуса Ізюмського районного нотаріального округу Харківської області Захарової Ніни Василівни, належним чином завірені копії всіх без виключення матеріалів зі спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_7 .

Витребувані документи надіслати на адресу Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області у строк до 20.12.2023 року.

Ухвалу для виконання направити приватному нотаріусу Ізюмського районного нотаріального округу Харківської області Захаровій Н.В. за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити, що відповідно дост. 84 ЦПК України,будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Розгляд справи відкласти на 27.12.2023 року на 16 год 15 хв.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://rsh.pl.court.gov.ua/sud1626.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Т. С. Журавель

СудДніпропетровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115330453
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —175/1685/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Журавель Т. С.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Журавель Т. С.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Журавель Т. С.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Журавель Т. С.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Журавель Т. С.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Журавель Т. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні