Ухвала
від 30.11.2023 по справі 521/15332/22
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/7018/23

Справа № 521/15332/22

Головуючий у першій інстанції Сегеда О.М.

Доповідач Стахова Н. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

30.11.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Стахової Н.В. (суддя доповідач), Карташова О.Ю., Коновалової В.А., розглянувши заяву представника позивачів адвоката Ростомова Гранта Артуровича про участь в судовому засіданні в режимі відеконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , ОСОБА_2

на рішення Малиновського районного суду міста Одеси від 14 червня 2023 року

за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Державного підприємства Міністерства оборони України «Південьвійськбуд», про захист прав споживачів, визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

В провадженні Одеського апеляційного суду перебуває зазначена цивільна справа, розгляд апеляційної скарги за якою призначений на 04 грудня 2023 року о 15:30 год.

Представник позивачів адвокат Ростомов Г.А. 29 листопада 2023 року звернувся до суду із заявою про участь в судовому засіданні в режимі відеконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши вказану заяву, колегія суддів, вважає, що вона підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справиподає заявупро участьу судовомузасіданні врежимівідеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Клопотання подане в строк, передбачений ч. 2 ст. 212 ЦПК України, додані докази його надіслання іншим учасникам справи.

Одеський апеляційний суд має технічну можливість провести судове засідання в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою програмного забезпечення.

Колегія суддів звертає увагу, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 5 статті 212 ЦПК України).

Враховуючи наведене, а також необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, та з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, Одеський апеляційний суд вважає за можливе подану заяву задовольнити та проводити розгляд справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на рішення Малиновського районного суду міста Одеси від 14 червня 2023 року за участю представника позивачів адвоката Ростомова Г.А. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212, 260 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Заяву представника позивачів адвоката Ростомова Гранта Артуровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Розгляд справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на рішення Малиновського районного суду міста Одеси від 14 червня 2023 року проводити за участю представника позивачів адвоката Ростомова Гранта Артуровича в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку https://vzk.court.gov.ua.

Забезпечити участь представника позивачів адвоката Ростомова Гранта Артуровича у розгляді справи, який призначено на 04 грудня 2023 року о 15:30 год. у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити ОСОБА_3 , що у відповідності до ч. 5ст.212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Судді: Н.В. Стахова

О.Ю. Карташов

В.А. Коновалова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115336550
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —521/15332/22

Постанова від 19.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Постанова від 19.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Рішення від 14.06.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Рішення від 14.06.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 19.01.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні