Ухвала
від 27.11.2023 по справі 753/20677/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/20677/23

провадження № 2/753/9145/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" листопада 2023 р. м. Київ,

Суддя Дарницького районного суду м. Києва Заставенко М.О., розглянувши матеріали позовної заяви Житлово-будівельного кооперативу «Хімік-19» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

ВСТАНОВИВ:

10.11.2023 до суду від представника позивача - адвоката Кишені Володимира Сергійовича (документ на підтвердження повноважень - ордер серії АА № 1241841 від 08.11.2023) надійшла позовна заява Житлово-будівельного кооперативу «Хімік-19» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , у якій представник позивача просить стягнути з відповідачів солідарно на користь позивача заборгованість за послуги з утримання будинку та прибудинкової території у сумі 11 437,92 грн, інфляційні збитки у розмірі 106,91 грн, 3% річних - 21,65 грн та судові витрати.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення або відмови у відкритті провадження відсутні. До позову додано його копію та копії всіх документів, що додаються до нього, відповідно до кількості учасників справи, та долучено квитанцію про сплату судового збору у розмірі 2 684 грн, сума якого зарахована до спеціального фонду державного бюджету.

За загальним правилом, встановленим ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються: малозначні справи; що виникають з трудових відносин; про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Відповідно до ч. 6 ст. 19 ЦПК України, малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов`язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства); справи про розірвання шлюбу; справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи вимоги ст. ст. 19, 274 ЦПК України, суддя дійшов висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, оскільки вказана справа визнана судом малозначною.

Згідно з ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи вищевикладене, провадження по цивільній справі за вищеназваним позовом підлягає призначенню до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, без виклику сторін, одноособово суддею.

Керуючись ст. 19, 175, 187, 274 ЦПК, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву Житлово-будівельного кооперативу «Хімік-19» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Відкрити провадження у справі та здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Не пізніше п`ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив та направити відповідачу у справі та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом.

Роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, передбачені ст. ст. 43, 49 ЦПК України, а саме: учасники справи мають право:

1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень;

2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам;

3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

4) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках;

5) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи зобов`язані:

1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу;

2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи;

3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою;

4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази;

5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні;

6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки;

7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Учасники справи:

Позивач Житлово-будівельний кооператив «Хімік-19», код ЄДРПОУ 23494246, місце знаходження 02068, м. Київ, вул. О.Кошиця, 9, мобільний телефон НОМЕР_1 .

Відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП невідомий, місце проживання зареєстровано за адресою АДРЕСА_1 , мобільний номер, електронна адреса невідомі.

Відповідач ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП невідомий, РНОКПП невідомий, місце проживання зареєстровано за адресою АДРЕСА_1 , мобільний номер, електронна адреса невідомі.

Відповідач ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП невідомий, місце проживання зареєстровано за адресою АДРЕСА_1 , мобільний номер, електронна адреса невідомі.

Відповідач ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП невідомий, місце проживання зареєстровано за адресою АДРЕСА_1 , мобільний номер, електронна адреса невідомі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2602.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.О. Заставенко

Дата ухвалення рішення27.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115349190
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —753/20677/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні