Ухвала
від 04.12.2023 по справі 242/2872/19
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 242/2872/19

Провадження № 2/242/182/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2023 року Селидівський міський суд Донецької області у складі судді Черкова В.Г., розглянувши питання про виправлення описки у судовому рішенні по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до завідувача відділу освіти Селидівської міської ради Донецької області Соломахіної Оксани Олександрівни, завідувача дитячим дошкільним закладом «Рябінка» Сидорук Валентини Василівни, директора Гірницької загальноосвітньої школи № 18 Селидівської міської ради Донецької області Уварової Олени Іванівни, заступника директора Гірницької загальноосвітньої школи №18 Селидівської міської ради Донецької області Полятикіної Галини Олексіївни, психолога Гірницької загальноосвітньої школи №18 Селидівської міської ради Донецької області Птиця Тетяни Миколаївни, відділу освіти Селидівської міської ради Донецької області, третя особа Служба у справах дітей Селидівської міської ради, про визнання дій неправомірними та стягнення моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

14.11.2023 р. Селидівським міським судом Донецької областіпостановлено ухвалу про прийняття до провадження цивільної справи за вищевказаним позовом, в тексті якої було допущено описки, а саме в мотивувальній частині зазначено «Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне прийняти справу до свого провадження, призначити судове засідання, та розглядати справу в порядку спрощеного провадженнябез виклику сторін», замість правильного «Враховуючи вищевикладене, оскільки під час підготовчого судового засідання судом було проведено дії передбачені ст. 197 ЦПК України, вважаю за необхідне прийняти справу до свого провадження, та призначити справу до судового розгляду по суті».

Також в абзаці другому резолютивної частини зазначено «Призначити судовий розгляд на 29.11.2023 року о 09.00 годин, без виклику сторін» замість правильного «Призначитисправу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 29.11.2023 року о 09.00 годин. Справу розглядати суддею одноособово. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі. Роз`яснити учасникам розгляду право щодо надання заяви про розгляд справи за їх відсутності».

Відповідно до ст.269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Допущені описки в ухвалі суду є технічними та їх виправлення не впливає на їх зміст, а тому вони підлягає виправленню.

Дослідивши матеріали справи, з урахуванням обставин, суд, у відповідності дост. 269 ЦПК України, може виправити допущені помилки.

Керуючисьст.269 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Виправити описки в ухвалі Селидівського міського суду Донецької області від 14 листопада 2023 року по цивільній справі № 242/2872/19 за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до завідувача відділу освіти Селидівської міської ради Донецької області Соломахіної Оксани Олександрівни, завідувача дитячим дошкільним закладом «Рябінка» Сидорук Валентини Василівни, директора Гірницької загальноосвітньої школи № 18 Селидівської міської ради Донецької області Уварової Олени Іванівни, заступника директора Гірницької загальноосвітньої школи №18 Селидівської міської ради Донецької області Полятикіної Галини Олексіївни, психолога Гірницької загальноосвітньої школи №18 Селидівської міської ради Донецької області Птиця Тетяни Миколаївни, відділу освіти Селидівської міської ради Донецької області, третя особа Служба у справах дітей Селидівської міської ради, про визнання дій неправомірними та стягнення моральної шкоди, а саме:

в мотивувальній частині абзац «Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідне прийняти справу до свого провадження, призначити судове засідання, та розглядати справу в порядку спрощеного провадженнябез виклику сторін» викласти в наступній редакції:

«Враховуючи вищевикладене, оскільки під час підготовчого судового засідання судом було проведено дії передбачені ст. 197 ЦПК України, вважаю за необхідне прийняти справу до свого провадження, та призначити справу до судового розгляду по суті»;

абзац другий резолютивної частини викласти в наступній редакції:

«Призначитисправу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 29.11.2023 року о 09.00 годин. Справу розглядати суддею одноособово. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі. Роз`яснити учасникам розгляду право щодо надання заяви про розгляд справи за їх відсутності».

Ухвала може бути оскаржене в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

У разі, якщо учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115388525
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій неправомірними та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —242/2872/19

Рішення від 25.12.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Черков В. Г.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 03.09.2019

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

Ухвала від 23.05.2019

Цивільне

Селидівський міський суд Донецької області

Владимирська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні