Ухвала
від 04.12.2023 по справі 604/1164/23
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

604/1164/23

1-кс/604/393/23

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2023 року Слідчий суддя Підволочиського районного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання сторони кримінального провадження начальника СВ відділення поліції №5 (смт Підволочиськ) Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 щодо отримання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

Перевіривши надані матеріали клопотання, слідчий суддя,

УСТАНОВИВ:

У клопотанні начальника СВ вказано, що 24.08.2023 о 21:45 год водій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Мислова Волочиської ТГ, керуючи мотоциклом "Lifan LF 150-2E" р.н. НОМЕР_1 , рухаючись а/д "Підволочиськ Скалат" (через с. Іванівка), проїжджаючи с. Качанівка Підволочиської ТГ, в напрямку м.Скалат, долаючи ділянку дороги із заокругленням в ліву сторону, не впорався з керуванням та допустив виїзд мотоцикла на щебеневе узбіччя, де вчинив наїзд на пішохода неповнолітню ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительку с. Качанівка, яка рухалась даним узбіччям в попутному напрямку. В результаті ДТП пішохода ОСОБА_6 з діагнозом рвана рана гомілки лівої ноги, доставлено в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Водія ОСОБА_4 з діагнозом забій колінного суглоба лівої ноги також доставлено в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », де обох госпіталізовано у травматологічне відділення даного закладу.

Відомості про дану дорожньо-транспортну пригоду 25 серпня 2023 року, внесені до ЄРДР за №12023211100000183, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України.

Для повного, всебічного та об`єктивного дослідження усіх обставин кримінального правопорушення існує необхідність у встановленні тяжкості та характеру отриманих неповнолітнім пішоходом ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тілесних ушкоджень. З цією метою, у кримінальному провадженні слід провести судово-медичну експертизу. Разом з постановою про призначення судово-медичної експертизи до експертної установи необхідно надати медичні документи щодо лікування останньої, які містять вичерпні дані про характер ушкоджень, їх клінічний перебіг та інші необхідні відомості. Такими документами, відповідно до п. 4.1 «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень», затверджених наказом МОЗ України від 17.01.1995 №6, є медичні карти стаціонарного хворого (історії хвороб), індивідуальні карти амбулаторного хворого, результати апаратно-інструментальних досліджень (рентгенограми, КТ, МРТ, УЗД).

Встановлено, що після ДТП неповнолітній пішохід ОСОБА_5 проходила стаціонарне лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Підволочиської селищної ради з 24.08.2023 по 01.09.2023.

Враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що медичні документи з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Підволочиської селищної ради щодо лікування ОСОБА_5 , 2006 р.н., мають суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, зокрема, тяжкості та характеру отриманих тілесних ушкоджень, а також, що іншими способами довести ці обставини неможливо, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, на підставі якої здійснити виїмку вказаних медичних документів та у подальшому надати їх в експертну установу для проведення експертизи.

У судове засідання начальник СВ та представник лікарні не з`явилися, що відповідно до положень ч. 4 ст. 163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Проаналізувавши матеріали клопотання, суд вважає, що стороною кримінального провадження доведена наявність достатніх підстав для задоволення клопотання, вилучення інформації матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 40, 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати начальнику СВ ВП №5 (смт Підволочиськ) Тернопільського РУ поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналу медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жительки с. Качанівка Підволочиської ТГ Тернопільського району Тернопільської області, а також до результатів апаратно-інструментальних досліджень (рентгенограм, КТ, МРТ, УЗД) на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Підволочиської селищної ради, що за адресою: АДРЕСА_1 , з можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, законом передбачено постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення необхідної інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу115389748
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —604/1164/23

Ухвала від 04.12.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сіянко В. М.

Ухвала від 29.08.2023

Кримінальне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сіянко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні