Ухвала
від 05.12.2023 по справі 733/1955/23
ІЧНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ічнянський районний суд

Провадження № 2-о/733/46/23

Єдиний унікальний №733/1955/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"05" грудня 2023 р. м. Ічня

Суддя Ічнянського районного суду Чернігівської області Вовченко А.В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування Парафіївської селищної ради Прилуцького району про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до Ічнянського районного суду Чернігівської області з заявою в порядку окремого провадження, в якій просить визнати недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановити опіку над ним та призначити її його опікуном.

Вказана заява подана й оформлена з дотриманням вимог ст.318 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження по справі немає.

Відповідно до ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно з ч.5ст.293 ЦПК Україниу випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до ч.2 ст.13 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Згідно з п.11 ч.1 ст.14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб: особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, - на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Наявні дані про стан психічного здоров`я ОСОБА_2 свідчать, що вказаний стан може негативно вплинути на можливість нею особисто та з достатньою ефективністю представляти свої інтереси в суді під час розгляду даної справи, в тому числі може негативно вплинути на його здатність усвідомити потребу в правовій допомозі та самостійно заявити клопотання про забезпечення його правовою допомогою адвоката.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне доручити Ніжинському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката особі, стосовно якої ставиться питання про визнання її недіїздатною , за рахунок держави для здійснення захисту за призначенням інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст.293, 294 , 318 ЦПК України, ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суддя

У Х В А Л И В:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування Парафіївської селищної ради Прилуцького району про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити судовий розгляд справи на 10.30 27 грудня 2023 року у приміщенні суду за адресою: м. Ічня вул. Трудова,4 Прилуцького району Чернігівської області.

Справу розглядати за участю двох присяжних.

При собі мати документ, що посвідчує особу.

Доручити Ніжинському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити особі, стосовно якої ставиться питання про визнання недієздатною, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його явку в судове засідання.

Оплату послуг адвоката віднести за рахунок держави.

Копію ухвали суду направити до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання (м.Ніжин вул.Богуна,8).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою Ічнянського районного суду Чернігівської області: http://in.cn.court.gov.ua.

Ухвала підлягає негайному виконанню. Невиконання, неналежне або несвоєчасне виконання ухвали суду тягне відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:А. В. Вовченко

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115390187
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —733/1955/23

Рішення від 02.05.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Вовченко А. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Вовченко А. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Вовченко А. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Вовченко А. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Вовченко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні