Ухвала
від 04.12.2023 по справі 338/1542/23
БОГОРОДЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №338/1542/23

04 грудня 2023 року Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

в складі : головуючого-судді Шишка О.А.,

з участю : секретаря Сіщук Г.Б.,

розглянувши упідготовчому засіданнів селищіБогородчани цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору орган опіки та піклування Солотивинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася в суд із позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору орган опіки та піклування Солотивинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою від 11 жовтня 2023 року у справі призначено підготовче засідання.

Представник позивачки у підготовчому засіданні заявлені вимоги підтримав, просив призначити справу до розгляду по суті.

Представник відповідача у підготовчому засіданні заявлені вимоги не визнав, не заперечила проти призначення справи до судового розгляду по суті.

Представник служби у справах дітей Солотвинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області у підготовчому засіданні проти призначення справи до розгляду по суті не заперечила.

У підготовчому судовому засіданні з`ясовано обставини, передбачені ст.197 ЦПК України.

Спір між сторонами в добровільному порядку не врегульовано. Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку, що є всі правові підстави для закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 19 Сімейного кодексу України, при розгляді судом спорів, зокрема, щодо визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

З огляду на викладене, з метою повного, всебічного з`ясування обставин справи, ухвалення обґрунтованого та законного рішення, вважаю за необхідне зобов`язати третю особу на виконання своїх повноважень подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Керуючись ст.ст.197, 200 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору орган опіки та піклування Солотивинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, про позбавлення батьківських прав та призначити справу до судового розгляду по суті на 22грудня 2023рокуоб11год00хв в залі судових засідань № 15 в приміщенні Богородчанського районного суду Івано-Франківської області, що на вул.Шевченка,68 в селищі Богородчани Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі, свідків.

Зобов`язати орган опіки та піклування Солотивинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області до 22 грудня 2023 року подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий О.А.Шишко

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115396500
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —338/1542/23

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні