Ухвала
від 05.12.2023 по справі 303/9476/23
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

5 грудня 2023 року м. Мукачево Справа №303/9476/23

2/303/1467/23

Суддя Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Кость В.В., розглянувши клопотання представника позивача Компанієць Н.Г. по справі

за позовом ОСОБА_1 від імені якої діє ОСОБА_2

до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «ПАРТНЕР»

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

(1) товариство з обмеженою відповідальністю «ЗАКАРПАТБУДТРЕЙД»;

(2) головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області

про усунення перешкод у здійсненні права користування земельними ділянками,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

На підставі ухвали суду від 24 жовтня 2023 року справу прийнято до провадження та призначено розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у ній матеріалами.

1 грудня 2023 року від представника позивача надійшло клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, з посиланням на необхідність проведення судової земельно-технічної експертизи для з`ясування всіх обставин справи та встановлення достовірності (факту) накладення спірних земельних ділянок відповідача на земельні ділянки, якими користується позивач або ж виключення даного факту.

На думку представника позивача, характер спірних відносин та предмет доказування у справі вимагають проведення судового засідання в порядку загального позовного провадження для повного та всебічного встановлення обставин справи. Також ОСОБА_2 подано клопотання про призначення по справі судової земельно-технічної експертизи.

Дослідивши клопотання та матеріали справи, суд констатує наступне.

Відповідно до ст. 2 Цивільного процесуального кодексу України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (частина перша статті 5 Цивільного процесуального кодексу України).

Згідно з п. 4 частини п`ятої статті 12 Цивільного процесуального кодексусуд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до частини третьої статті 274 Цивільного процесуального кодексу, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, предмет спору, обсяг та характер доказів у справі, які необхідно дослідити безпосередньо в судовому засіданні, суд вважає за необхідне перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Приймаючи таке процесуальне рішення суд враховує правові висновки наведені в постанові Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду від 05.10.2022 року по справі №3204/6085/20, із посиланням на правові висновки Верховного Суду у постанові від 16.12.2021 у справі №910/7103/21, відносно того, що суди першої інстанції, за наявності певних обставин, можуть прийняти рішення про повернення до стадії підготовчого провадження після його закриття для вчинення тих чи інших процесуальних дій, які можуть бути реалізовані лише на стадії підготовчого провадження.

Згідно з частиною шостою статті 277 Цивільного процесуального кодексу України,якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 260,277 Цивільного процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Клопотання - задоволити.

2. Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче судове засідання по справі призначити на 11 год. 00 хв. 21 грудня 2023 року в Мукачівському міськрайонному суді Закарпатської області за адресою: м. Мукачево, вул. Літуна Андрія, 13.

4. Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://mkm.zk.court.gov.ua/.

5. Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

6. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Кость

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено06.12.2023
Номер документу115402241
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у здійсненні права користування земельними ділянками

Судовий реєстр по справі —303/9476/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Кость В. В.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Кость В. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Кость В. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Кость В. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Кость В. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Кость В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні