Ухвала
від 05.12.2023 по справі 596/278/22
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 596/278/22

Провадження № 2/445/100/23

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

05 грудня 2023 року Золочівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Бакаїм М. В.,

секретаря судового засідання Назар С.М.

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Золочеві Львівської області клопотання відповідача ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення працівника, у справі за позовом Чортківської окружної прокуратури Тернопільської області і інтересах держави в особі Міністерства довкілля та природних ресурсів України, природного заповідника "Медибори" до ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення працівника, -

в с т а н о в и в :

в провадженні Золочівського районного суду Львівської області знаходиться справа за позовом Чортківської окружної прокуратури Тернопільської області в інтересах держави в особі Міністерства довкілля та природних ресурсів України, природного заповідника "Медобори" до ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення працівника.

22.09.2023 року відповідач подав клопотання про зупинення провадження у вищевказаній цивільній справі, до набрання законної сили вироку Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області у кримінальній справі № 596/520/22 про обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч 2. ст. 172 КК України.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 заперечила щодо зупинення провадження у справі.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить висновку, що клопотання ОСОБА_2 про зупинення провадження є підставним та підлягає задоволенню з наступних мотивів.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі в разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 253 ЦПК України, провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 6 частини першої статті 251 цього Кодексу, - до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

Крім того, у рішенні від 25 липня 2002 року по справі "Совтрансавто - Холдинг" проти України, Європейський суд з прав людини зазначив, що одним з основних елементів верховенства права є принцип правової певності, який серед іншого передбачає, що у будь - якому спорі рішення суду, яке вступило в законну силу, не може бути поставлено під сумнів.

Гарантована Конституцією України рівність усіх людей в їх правах і свободах означає необхідність забезпечення їм рівних правових можливостей як матеріального, так і процесуального характеру для реалізації однакових за змістом та обсягом прав і свобод. У правовій державі звернення до суду є універсальним механізмом захисту прав, свобод та законних інтересів фізичних і юридичних осіб.

Як встановлено у судовому засіданні, у провадженні Тернопільського міськрайонногосуду Тернопільськоїобласті перебуває кримінальна справа № 596/520/22 про обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч 2. ст. 172 КК України.

Відтак, зважаючи на те, що у Тернопільському міськрайонномусуду Тернопільськоїобласті кримінальна справа № 596/520/22 про обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч 2. ст. 172 КК України, який є предметом розгляду у даній цивільній справі № 596/278/22, яка перебуває у провадженні Золочівського районного суду Львівської області, вбачається об`єктивна неможливість розгляду даної справи до набрання законної сили вироку в кримінальній справі № 596/520/22, оскільки в такій справі вирішуються питання, що стосуються підстав заявлених вимог у даній справі.

На підставі наведеного, враховуючи, що вирок суду у справі № 596/520/22, який знаходиться на розгляді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, може вплинути на вирішення спору по суті у даній справі, суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі.

Керуючись п. 6 ч.1 ст. 251, п. 5 ч. 1 ст. 253, ст. ст. 258, 260 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

зупинити провадження в цивільній справі № 596/278/22 за позовом Чортківської окружної прокуратури Тернопільської області в інтересах держави в особі Міністерства довкілля та природних ресурсів України, природного заповідника "Медобори" до ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, завданої внаслідок незаконного звільнення працівника, до набрання законної сили вироку в кримінальній справі № 596/520/22 про обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч 2. ст. 172 КК України.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя М. В.Бакаїм

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115403435
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —596/278/22

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 29.05.2022

Цивільне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 30.03.2022

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Цвинтарна Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні