Ухвала
від 04.12.2023 по справі 501/1104/23
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 04.12.2023

Справа № 501/1104/23

2/501/801/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2023 року Іллічівський міський суд Одеської області в складі:

головуючого - судді Пушкарського Д.В.

за участю:

секретаря судового засідання Тимко М.Л.,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження в приміщенні Іллічівського міського суду Одеської області клопотання представника позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» про визнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В С Т А Н О В И В:

До Іллічівського міського суду Одеської області з вказаним позовом звернулась ОСОБА_1 .

Від представника позивача адвоката Марінкевич М.М. надійшло клопотання про витребування доказів в порядку ст.84 ЦПК України та поновлення строків для пред`явлення такого клопотання, в якому вона, мотивуючи тим, що не має можливості самостійно надати докази просить задовольнити таке клопотання, оскільки в ході розгляду справи з`ясувалося, що довідка від 01.03.2023 №91 про нарахування заробітної плати позивачу була видана з помилкою, без зазначення інформації про нарахування заробітної плати на січень 2023 року, коли позивач ще працювала на підприємстві відповідача.

На адвокатський запит, що було надано представником позивача, відповідачем було надано відповідь №891/06-23 від 15.11.2023 про неможливість надати таку інформацію посилаючись на її конфіденційність. На заяву позивача ОСОБА_1 від 21.11.2023 до відповідача про надання відповідної інформації щодо заробітної плати, зокрема за січень 2023 року, яку вона отримувала працюючи на підприємстві, відповіді на момент розгляду клопотання, не надійшло.

Оскільки обставини щодо наявності помилки у довідці про нарахування заробітної плати позивача з`ясувалися на стадії пояснення сторін, а відповідач не надав запитувану інформацію на адвокатський запит та особисту заяву позивача, причини неподання зазначеного клопотання разом з позовною заявою є такими, що не залежали від її волі, тому просить суд витребувати від Державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» наступні докази:

- Інформацію (у вигляді довідки/розрахунку, інше) щодо суми нарахованої та виплаченої заробітної плати ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) починаючи з вересня 2022 року до лютого 2023 року (включно), окремо за кожний місяць;

- Інформацію (у вигляді довідки, тощо) щодо розміру посадового окладу, встановленого для посади провідного інженера з нормування праці 1 вантажного району ДП «МТП «Чорноморськ», яку обіймала ОСОБА_1 , діючого (актуального) на період з лютого 2022 року до лютого 2023 року (включно);

- Інформацію (у вигляді довідки, тощо) чи нараховувалися ОСОБА_1 надбавка за вислугу років чи будь які інші надбавки до заробітної плати за період з лютого 2022 року по лютий 2023 року (включно)? В якому розмірі у процентному співвідношенні до заробітної плати та в якій сумі?

Ч.1ст.84 ЦПК Українипередбачає, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що для правильного вирішення справи суду необхідно дослідити всі докази на які посилаються сторони, та з урахуванням того, що заявник надав клопотання про поновлення строків для подання клопотання про витребування доказів та не має можливості самостійно надати докази, про витребування яких він просить, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючисьст.84 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» (вул.Праці, 6, м.Чорноморськ, Одеська область, 68001) належним чином завірені копії документів, які:

- підтверджують суми нарахованої та виплаченої заробітної плати ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) починаючи з вересня 2022 року до лютого 2023 року (включно), окремо за кожний місяць;

- підтверджують розмір посадового окладу, встановленого для посади провідного інженера з нормування праці 1 вантажного району ДП «МТП «Чорноморськ», яку обіймала ОСОБА_1 , діючого (актуального) на період з лютого 2022 року до лютого 2023 року (включно);

- підтверджують нараховування ОСОБА_1 надбавки за вислугу років чи будь які інші надбавки до заробітної плати в період з лютого 2022 року по лютий 2023 року (включно). В якому розмірі у процентному співвідношенні до заробітної плати та в якій сумі такі надбавки нараховувалися.

Встановити строк надання витребуваних відомостей 5 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити, що відповідно дост.84 ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Роз`яснити, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення04.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115406013
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними та скасування наказів, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —501/1104/23

Рішення від 12.04.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні