Ухвала
від 10.11.2023 по справі 761/34969/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/34969/23

Провадження № 2/761/10057/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2023 року суддя Шевченківського районного суду м.Києва Савицький О.А., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Київського університету права Національної академії наук України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Національний університет «Одеська юридична академія», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет», Товариство з обмеженою відповідальністю «Академія адвокатури України», Львівський національний університет імені Івана Франка, про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання сплатити компенсацію,

ВСТАНОВИВ:

26.09.2023 р на адресу суду надійшла в електронній формі позовна заява ОСОБА_1 до Київського університету права Національної академії наук України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Національний університет «Одеська юридична академія», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет», Товариство з обмеженою відповідальністю «Академія адвокатури України», Львівський національний університет імені Івана Франка, про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання сплатити компенсацію, яка подана позивачем через електронний кабінет підсистеми «Електронний суд».

Ухвалою від 02.10.2023 р. позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк для усунення виявлених недоліків, який становить десяти днів з дня отримання ним копії цієї ухвали.

26.10.2023 р. позивач отримав копію ухвали у власному електронному кабінеті підсистеми «Електронний суд», про що свідчить довідка про доставку електронного документа, однак визначені у ній недоліки у встановлений строк не усунув, при цьому будь-яких повідомлень про причини, які б об`єктивно перешкоджали цьому від позивача не надходило.

Відповідно до ч.3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи, що позивач, отримавши ухвалу про залишення його позовної заяви без руху, не усунув визначені у ній недоліки у встановлений строк, суддя приходить до висновку, що позовну заяву необхідно вважати неподаною та повернути позивачу, роз`яснивши останньому, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до суду, якщо перестануть існувати обставини, які стали підставою для її повернення.

Керуючись ст.ст. 185, 259-261, 353-355 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Київського університету права Національної академії наук України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Національний університет «Одеська юридична академія», Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет», Товариство з обмеженою відповідальністю «Академія адвокатури України», Львівський національний університет імені Івана Франка, про визнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання сплатити компенсацію - вважати неподаною та повернути позивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115412643
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання бездіяльності неправомірною та зобов`язання сплатити компенсацію

Судовий реєстр по справі —761/34969/23

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні