Ухвала
від 05.12.2023 по справі 380/3/23
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

щодо участі учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

05 грудня 2023 рокуЛьвівСправа № 380/3/23 пров. № А/857/11388/23

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Кухтея Р. В.суддів -Носа С. П. Шевчук С. М.розглянувши в порядку письмового провадження у м. Львові клопотання представника Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області - Мартинович Світлани Богданівни про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Восьмого апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за апеляційною скаргою Львівського комунального підприємства "Львівавтодор" на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 08 травня 2023 року у справі №380/3/23 за адміністративним позовом Львівського комунального підприємства "Львівавтодор" до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "ГІГАКЛАУД" про визнання протиправним і скасування висновку про результати моніторингу процедури закупівлі.

Апеляційний розгляд справи відкладено на 14.12.2023.

20.11.2023 на адресу апеляційного суду надійшло клопотання представника відповідача про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в Тернопільському окружному адміністративному суді, Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області, Господарському суді Тернопільської області або в Тернопільському апеляційному суді.

Розглянувши вказане клопотання, суд вважає, що таке підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Розгляд заявленого клопотання здійснено в порядку письмового провадження за правилами ст.311 КАС України без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами

Згідно ч.1 ст.195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч.5 ст.195 КАС України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно ч. 7 цієї статті у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Частиною восьмою цієї статті передбачено, що копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

За даними WEB-програми Бронювання систем відеоконференцзв`язку, бронювання майданчика для проведення відеоконференції на 09 год 15 хв 14.12.2023 є можливим у Тернопільському окружному адміністративному суді.

Беручи до уваги технічну можливість для забезпечення проведення відеоконференції клопотання представника відповідача про розгляд справи у режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 195, 243, 256, 321 КАС України ,

у х в а л и в :

Клопотання представника Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області - Мартинович Світлани Богданівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі №380/3/23 задовольнити.

Доручити Тернопільському окружному адміністративному суду забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції о 09 год 15 хв 14 грудня 2023 року під час розгляду апеляційної скарги Львівського комунального підприємства "Львівавтодор" на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 08 травня 2023 року у справі №380/3/23 за адміністративним позовом Львівського комунального підприємства "Львівавтодор" до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Товариство з обмеженою відповідальністю "ГІГАКЛАУД" про визнання протиправним і скасування висновку про результати моніторингу процедури закупівлі.

Восьмий апеляційний адміністративний суд доручає відповідним службовим особам Тернопільського окружного адміністративного суду перевірити документи, що посвідчують особу сторони (її представника).

Копію ухвали невідкладно скерувати Тернопільському окружному адміністративному суду та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Р. В. Кухтей судді С. П. Нос С. М. Шевчук

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115422266
СудочинствоАдміністративне
Сутьучасть у судовому засідання в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —380/3/23

Ухвала від 05.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Радишевська О.Р.

Постанова від 14.12.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 16.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 15.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 08.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 10.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 15.09.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 10.07.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Рішення від 08.05.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні