Ухвала
від 06.12.2023 по справі 700/603/23
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/603/23

2/700/202/23

УХВАЛА

"06" грудня 2023 р. Лисянський районний суд Черкаської області в складі головуючого - судді: Пічкура С.Д., за участю секретаря судового засідання: Нетребенко В.О., прокурора: Джугана В.В., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду смт. Лисянка цивільну справу за позовом Звенигородської окружної прокуратури ( місцезнаходження: вул. Софії Терещенко, 40 А м. Звенигородка Черкаської області) в інтересах держави в особі Виноградської сільської ради Звенигородського району Черкаської області ( місцезнаходження: вул. Центральна, 46 А с. Виноград Звенигородського району Черкаської області) до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області (місцезнаходження: вул. Смілянська, 121 м. Черкаси), ОСОБА_1 ( місце проживання: АДРЕСА_1 ), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ТОВ « НАШЕ ЗЕРНО ПЛЮС» (місцезнаходження: вул. Рейтарська, 17,14 м.Київ) ТОВ « МОШНИАГРОПЛЮС» (місцезнаходження: вул. Рейтарська, 17,14 м.Київ) про витребування земельної ділянки ,

установив:

До Лисянського районного суду Черкаської області звернувся перший заступник Звенигородської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Виноградської сільської ради Звенигородського району Черкаської області з позовною заявою до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ТОВ «НАШЕ ЗЕРНО ПЛЮС», ТОВ «МОШНИАГРОПЛЮС» про витребування земельної ділянки.

Прокурор просив призначити справу до судового розгляду по суті згідно змінених позовних вимог.

Інші учасники судового розгляду в підготовче засідання не з`явились, про час і місце підготовчого засідання повідомлені належним чином.

Згідно п. 2. ч. 3ст. 223 ЦПК України, якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі повторної неявки в судове засідання учасника справи (його представника), крім відповідача, незалежно від причин неявки.

Згідно ч.1ст.44 ЦПК Україниучасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватись процесуальними правами; зловживання правами не допускається.

Пункт 1статті 6Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод(далі - Конвенція) встановлює, щокожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

Пунктом 2 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17.10.2014 р. № 11 «Про деякі питання дотримання розумних строків розгляду судами цивільних, кримінальних справ і справ про адміністративні правопорушення» вказано на те, що строки, встановленіЦПК України, є обов`язковими для судів та учасників судових процесів.

Пунктом 3 вказаної вище постанови Пленуму судам роз`яснено, що з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, критеріями розумних строків у цивільних справах є, в т.ч. і правова та фактична складність справи; поведінка заявника, характер процесу та його значення для заявника.

З огляду на викладене, на даний час підстав визначених статтями198,223 ЦПК України, для відкладення підготовчого судового засідання немає.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній справі проведено підготовчі дії, передбачені ч. 2ст. 197 ЦПК України. При цьому, підстав для залишення заяви без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення рішення у підготовчому засіданні не встановлено.

Згідно п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Завдання підготовчого провадження виконані, суд вважає, що наявні підстави для призначення справи до судового розгляду по суті в порядку загального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.189,197,200, ЦПК України, суд,

ухвалив:

Закрити підготовче провадження у справі.

Справу призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

В судове засідання викликати сторін по справі, вказаних у позовній заяві.

Дата призначення досудового розгляду:27 грудня 2023 року об 11-00 годині.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.Д.Пічкур

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115430757
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —700/603/23

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні