Ухвала
від 05.12.2023 по справі 592/16233/23
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/16233/23

Провадження № 2/592/3402/23

УХВАЛА

05 грудня 2023 року м.Суми

Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Князєв В.Б., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ТОВ «Статус-Е» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: ТОВ «Форекс плюс», ТОВ «Комсервіс Суми» про визнання протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку недійсним,

встановив:

В провадженні суду перебувають матеріали цивільної справи за позовом ТОВ «Статус-Е» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: ТОВ «Форекс плюс», ТОВ «Комсервіс Суми» про визнання протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку недійсним.

До судунадійшла заява ОСОБА_4 про вступу справув якостітретьої особи,як незаявляє самостійнихвимог настороні позивача.Свою заявумотивує тим,що він євласником квартири АДРЕСА_1 згідноз договоромкупівлі-продажувід 30.04.2009,та відповідноє співвласникомвищевказаного житловогобудинку.22.09.2023на офіційномувеб-сайтіСумської міськоїради булоопубліковано Протоколзборів співвласниківбагатоквартирного будинкуза місцезнаходженням: АДРЕСА_2 ,проведених «24»серпня 2023р.,а такожповідомлення проприйняття назберігання вказаногопротоколу.Йому якспіввласнику житловогобудинку АДРЕСА_2 небуло врученоповідомлення підрозписку абоне направленейого поштоюв строкне пізнішеніж за10днів додати проведеннязборів.Крім тогойому небуло наданоповідомлення прорішення,прийняте зборамиспіввласників 24.08.2023,копія протоколубула отриманав правовомууправлінні Сумськоїміської радишляхом подачівідповідного запиту.Переглянувши копіюпротоколу зборівспіввласників багатоквартирногобудинку замісцезнаходженням: АДРЕСА_2 ,проведених «24»серпня 2023р.,ним буловиявлено,що його підпис в протоколі було підроблено, адже він не брав участі в зборах співвласників вищевказаного житлового будинку, оскільки не був повідомлений про проведення зборів, що порушує його права як співвласника. Вважає доводи Позивача, викладені в позовній заяві, цілком обгрунтованими та достовірними, у зв`язку з чим бажаю приєднатись до розгляду справи і вирішення спору шляхом вступу у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні Позивача. Звертає увагу суду на те, що Заявник має правовий інтерес у вирішенні справи, а задоволення позову вплине на його права, свободи та інтереси. У випадку ж відмови у задоволенні позовних вимог, Заявник буде фактично позбавлений можливості захистити свої права.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, - треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч. ч. 3, 5 ст. 53 ЦПК України, - якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Суд, дослідивши матеріали справи приходить до висновку, що для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи необхідно залучити ОСОБА_4 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд

постановив:

Залучити до участі в справі за позовною заявою ТОВ «Статус-Е» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: ТОВ «Форекс плюс», ТОВ «Комсервіс Суми» про визнання протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку недійсним в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача ОСОБА_4 .

Роз`яснити залученій третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, її право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, має право подати протягом п`яти днів з часу отримання даної ухвали.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви направити залученій третій особі.

Ухвала окремовід рішеннясуду апеляційномуоскарженню непідлягає танабирає законноїсили змоменту їїпроголошення.

Суддя В.Б. Князєв

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115438290
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протоколу зборів співвласників багатоквартирного будинку недійсним

Судовий реєстр по справі —592/16233/23

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні