Ухвала
від 06.12.2023 по справі 918/1224/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у

справі про банкрутство

"06" грудня 2023 р. Справа № 918/1224/23

Господарський суд Рівненської області у складі судді Войтюка В.Р., розглянувши матеріали

за заявою Головного управління ДПС у Рівненській області (33023, м. Рівне, вул. Відінська, 12, код. 44070166)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укпагроімпекс" (33028, м. Рівне, вул. Симона Петлюри, 2, код. 32850209)

про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Без повідомлення (виклику) учасників у справі.

ВСТАНОВИВ:

05 грудня 2023 року Головне управління ДПС у Рівненській області звернулося до Господарського суду Рівненської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроімпекс".

Дослідивши матеріали заяви Головного управління ДПС у Рівненській області, суд встановив.

Відповідно до частини 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

За приписами частини 1 статті 8 Кодексу України з процедур банкрутства, справи про банкрутство розглядаються господарським судом за місцезнаходженням боржника.

Відповідно до частини 1 статті 35 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу.

Дослідивши подані заявником заяви та долучені до них документи, судом встановлено, що представлених матеріалів достатньо для прийняття заяви заявника та призначення її до розгляду у підготовчому засіданні суду.

Відповідно до п.2-1 прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроімпекс" містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна, а саме Таборовця А.П.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне прийняти до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроімпекс", заяву арбітражного керуючого Таборовця А.П. про участь у справі про банкрутство та призначити останні до розгляду у підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 2, 8, 34, 35 Кодексу України з процедур банкрутства та ст.ст. 3, 12, 121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Украгроімпекс" та заяву арбітражного керуючого Таборовця А.П. про участь у справі про банкрутство до розгляду.

2. Призначити заяви до слухання у підготовчому засіданні на "27" грудня 2023 р. об 13:00 год., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області (за адресою 33013, м. Рівне, вул. Набережна, 26А) в залі судових засідань (каб. № 15).

3. Вжити заходи для забезпечення вимог кредиторів: заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

4. Зобов`язати Головне управління ДПС у Рівненській області та Товариство з обмеженою відповідальністю "Украгроімпекс" надати у підготовче засідання додаткові відомості (за їх наявності), необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство.

5. Зобов`язати Головне управління ДПС у Рівненській області надати у підготовче засідання оригінали документів, копії яких приєднано до поданої заяви, для їх огляду судом.

6. Запропонувати Товариству з обмеженою відповідальністю "Украгроімпекс" в порядку ст. 36 КУзБП надати Господарському суду Рівненської області відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство, до якого додати докази відправлення копії відзиву Головному управління ДПС у Рівненській області; підтвердження спроможності виконати свої зобов`язання та погасити заборгованість.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ч. 2 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України - 06 грудня 2023 року з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: https://court.gov.ua/sud5019/.

Суддя Войтюк В.Р.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115442348
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —918/1224/23

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні