Ухвала
від 07.12.2023 по справі 225/2352/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер судовоїсправи: 225/2352/23

Номер провадження: 2/225/383/2023

УХВАЛА

07 грудня 2023 року Суддя Дзержинського міського суду Донецької області Геря О.Г., розглянув матеріали позовної заяви Управління соціального захисту населення Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області до ОСОБА_1 про стягнення надміру виплаченої суми державної соціальної допомоги,

встановив:

До суду надійшла вказана заява. Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем є фізична особа: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 15.09.2011 року, Калінінським РВ Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області, РНОКПП НОМЕР_2 , останнє відоме місце реєстрації/проживання: АДРЕСА_1 ,інші відомості відсутні.

Відповідно доч.6ст.187ЦПК України,у разіякщо відповідачему позовнійзаяві вказанафізична особа,яка неє суб`єктомпідприємницької діяльності,суд непізніше двохднів здня надходженняпозовної заявидо судузвертається довідповідного органуреєстрації місцяперебування тамісця проживанняособи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Приписами ч.2 ст.4-1Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб визначається Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб»затверджений Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (далі Порядок), у п.5 якого визначено, що з метою обліку внутрішньо переміщених осіб уповноважений орган веде Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, держателем якої є Міністерство соціальної політики України, до якої вноситься зокрема відомості про останнє зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону, та її фактичне місце проживання/перебування.

Згідно зіст.5 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», яка передбачає реєстрацію місця проживання внутрішньо переміщеної особи, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи засвідчує місце проживання внутрішньо переміщеної особи на період наявності підстав, зазначених устатті 1 цього Закону.

Підпунктом 52 пункту 4 Положення про Міністерство соціальної політики України, затвердженогопостановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 423, передбачено, що Мінсоцполітики відповідно до покладених на нього завдань, зокрема, забезпечує формування та ведення ЄІБД ВПО.

Також, згідно з пунктами 2 та 14 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженогопостановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 № 646(зі змінами) адміністратором ЄІБД ВПО, відповідальним за забезпечення формування та ведення відповідної бази є Мінсоцполітики.

З метою встановлення зареєстрованого місця проживання (перебування) відповідача для належного повідомлення про судові засідання і недопущення порушення його прав, суд вважає за необхідне зобов`язати Міністерство соціальної політики України надати суду відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо відповідача.

Керуючись ст.ст.128,223,260,261 ЦПК України, суддя

постановив:

Витребувати у Міністерства соціальної політики України (infozapit@mlsp.gov.ua) інформацію з Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщенихосіб щодо адресипроживання таномеру телефону:

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт НОМЕР_1 , виданий 15.09.2011 року, Калінінським РВ Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області, РНОКПП НОМЕР_2 , останнє відоме місце реєстрації/проживання: АДРЕСА_1 ,інші відомості відсутні.

З метою оперативного розгляду справи витребувана судом інформація має бути надана на електронну адресу Дзержинського міського суду Донецької області: https://dgm.dn.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати до Міністерства соціальної політики України для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.Г.Геря

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115456907
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення надміру виплаченої суми державної соціальної допомоги

Судовий реєстр по справі —225/2352/23

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Геря О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні