Ухвала
від 07.12.2023 по справі 505/2785/23
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 505/2785/23

Провадження № 2/505/1589/2023

КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження по справі

07.12.2023 року м. Подільськ

Суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області Павловська Г.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Подільського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Міністерства юстиції (м.Одеса) (місце знаходження: 66300, Одеська область, м.Подільськ, пр-т Шевченка, 16) про зняття арешту з майна,-

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовною заявою до відповідача Подільського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Міністерства юстиції (м.Одеса) та просить скасувати арешт на частку квартири АДРЕСА_2 , який зареєстрованеий в Єдиному реєстрі заборон відчуження нерухомого майна №49065134. Виключити з Єдиного реєстру заборон відчуження нерухомого майна запис від 03.11.2011 року за №49065134 про арешт частки квартири АДРЕСА_2 . Також просив справу розглянути в порядку спрощеного провадження з викликом сторін.

Відповідно до частини 1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку ст.185 цього Кодексу.

Згідно чч. 1-2 ст.277 ЦПК України, питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. У випадку, передбаченому частиною другою статті 274 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може: задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Зважаючи на характер спірних правовідносин, предмет доказування, обраний позивачем спосіб захисту, та положення ст.274 ЦПК України, суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з призначенням до підготовчого судового засідання, а тому у задоволенні клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження слід відмовити.

Керуючись ст.ст.33, 175, 177, 187, 189, 274 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И Л А:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Подільського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Міністерства юстиції (м.Одеса) про зняття арешту з майна.

Відмовити у задоволенні клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 06.01.2024 року о 14 год. 30 хв. у приміщенні Котовського міськрайонного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: м. Подільськ, пров. Спортивний, 1а, в залі судових засідань №1.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (у паперові формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складання у відповідності до ч.5 ст.272 ЦПК України.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали на подання відзиву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПКУкраїни у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, в порядку передбаченому законом та можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за офіційною адресою суду в мережі Інтернет:http://court.gov.ua/fair/sud1516/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г. В. Павловська

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115459193
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —505/2785/23

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні