Ухвала
від 29.02.2024 по справі 505/2785/23
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 505/2785/23

Провадження № 2/505/1060/2024

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду

29.02.2024 року Котовський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Павловської Г.В.,

при секретарі Киларь Н.А.

розглянувши в відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Подільську Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Подільського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Міністерства юстиції (м.Одеса) про зняття арешту з майна,

встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовною заявою до відповідача Подільського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Міністерства юстиції (м.Одеса) та просить скасувати арешт на частку квартири АДРЕСА_1 , який зареєстрованеий в Єдиному реєстрі заборон відчуження нерухомого майна №49065134. Виключити з Єдиного реєстру заборон відчуження нерухомого майна запис від 03.11.2011 року за №49065134 про арешт частки квартири АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 07.12.2023 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

У підготовче засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився, але надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Представник Подільського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Міністерства юстиції (м.Одеса) в підготовче засідання не з`явився, надав клопотання про розгляд справи без участі представника, на розсуд суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, чи в разі якщо відповідно до положень ЦПК України розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, з огляду викладеного суд установив таке.

Положеннями ст.189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно п. 15 ч.2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. Згідно п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

В зв`язку з викладеним суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 189, 196-200, 259, 260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 доПодільського відділудержавної виконавчоїслужби уПодільському районіОдеської областіМіністерства юстиції(м.Одеса)про зняттяарешту змайна до судового розгляду по суті на 11.04.2024 року об 11 год. 30 хв.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В.Павловська

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117456774
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —505/2785/23

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні