Ухвала
від 22.11.2023 по справі 392/1479/23
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/1479/23

Провадження № 2/392/513/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

22 листопада 2023 року м. Мала Виска

Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі головуючого судді Кратка Д.М., із участю секретаря судових засідань Покуц І.С., позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , представника позивача ОСОБА_3 , представника відповідача ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , в інтересах якого діє представник ОСОБА_3 до Селянського (фермерського) господарства «Балашов Микола Петрович» про розірвання договору оренди, -

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою, предметом якої є стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної злочином.

Ухвалою судді Маловисківського районного суду Кіровоградської області суду від 31 серпня 2023 року в справі відкрито провадження, визначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання з повідомленням (викликом) учасників справи.

В підготовчому судовому засіданні, з ініціативи суду на обговорення учасників справи, поставлено питання щодо витребування інформації з державної податкової служби України, щодо одержання ОСОБА_5 доходів у вигляді орендної плати за період з 2016 по 2021 рік.

Учасники справи не заперечили проти витребування інформації з державної податкової служби України та призначення справи до судового розгляду.

Відповідно до статті 189, 196 ЦПК України у даній справі проведено підготовче судове засідання, під час якого судом з`ясовано всі питання, передбачені частиною 2 статті 197 ЦПК України.

Відповідно до пункту 3 частини 2 статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Крім того, згідно частини 7 статті 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Приписами положень діючого ЦПК України визначено, що під час розгляду цивільних справ суд зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

При цьому, як визначено частиною 2 статті 13 ЦПК України збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд має право збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи лише у випадках, передбачених ЦПК України.

Маючи сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав та виконання обов`язків щодо доказів, суд вважає за необхідне витребувати у Центрі обслуговуванняплатників МаловисківськоїДПІ Головногоуправління ДПСу Кіровоградськійобласті відомості проотриманні доходи увигляді орендноїплати громадянкою ОСОБА_5 , РНОКПП НОМЕР_1 за період 1 січня 2016 року до 2021 року.

При цьому, суд виходить із того, що вирішення справи потребує дослідження відомостей про отриманні доходи увигляді орендноїплати ОСОБА_5 , проте учасники справи ухиляються від її надання.

Ухвалою про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі судом вирішувалося клопотання представника позивачів - адвоката Бема Ю.Ю. про витребування оригіналу договору оренди земельної ділянки, у зв"язку із чим через непідтримання в судовому засіданні його повторному заявленні представником позивачів воно - підлягає залишенню без розгляду.

У зв`язку із викладеним, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись статтями 81, 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 ,в інтересахякого дієпредставник ОСОБА_3 до Селянського(фермерського)господарства «БалашовМикола Петрович»про розірваннядоговору оренди - закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 17 січня 2024 року о 9 годині 5 хвилин у приміщенні Маловисківського районного суду Кіровоградської області за адресою: Кіровоградська область, Новоукраїнський район, м. Мала Виска, вул. Містечкова,53.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів.

Витребувати у Центрі обслуговуванняплатників МаловисківськоїДПІ Головногоуправління ДПСу Кіровоградськійобласті відомості проотриманні доходи увигляді орендноїплати громадянкою ОСОБА_5 , РНОКПП НОМЕР_1 за період 1 січня 2016 року до 2021 року.

Надати витребувані докази до Маловисківського районного суду (вул. Містечкова, 53, в м. Мала Виска Новоукраїнського району Кіровоградської області) протягом 5 (п`яти) днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Відповідно до частини 7 статті 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Кратко

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.11.2023
Оприлюднено08.12.2023
Номер документу115463070
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —392/1479/23

Постанова від 02.10.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кратко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні