Ухвала
від 06.12.2023 по справі 200/6908/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення адміністративного позову без руху після відкриття провадження у справі

06 грудня 2023 року Справа №200/6908/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Волгіної Н.П., дослідивши матеріали адміністративної справи за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства «Краматорське автотранспортне підприємство 11410» про стягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із позовом до Приватного акціонерного товариства «Краматорське автотранспортне підприємство 11410» про стягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з лютого 2022 року по жовтень 2023 року у сумі 217 632,53 грн.

Ухвалою суду від 5 грудня 2023 року відкрито провадження у справі; призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, суд встановив, що подана позивачем позовна заява та додані до неї документи не відповідають приписам ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Згідно із ч. 4 ст. 161 КАС України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Відповідно до п. 6.4 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до ч. 2 «Прикінцевих положень» Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом місяця з новопризначених (перерахованих) пенсій.

У порушення ч. 4 ст. 161 КАС України позивачем до позовної заяви не додано докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, зокрема не додано докази на підтвердження виплати пенсій визначеним у розрахунках фактичних витрат пенсіонерам (особам, які працювали на підприємстві відповідача) - відривні талони з поштового відділення, банківські виписки щодо зарахування пенсій визначеним у позові пенсіонерам на карткові рахунки, довідки банківських установ про виплату визначеним пенсіонерам пенсій та т.і.

Також суд зазначає, що в якості доказів направлення відповідачу розрахунків фактичних витрат позивачем до позову додано копії супровідних листі та скріншоти, зі змісту яких неможливо встановити ані відправника електронної кореспонденції; ані адресу електронної пошти, з якої направлялась кореспонденція; також скріншот не містить переліку додатків, які направлялись разом із електронним листом, на підтвердження відправлення якого надані скріншоти.

Крім цього, позивачем не надано пояснень щодо електронної адреси ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), на яку направлялась кореспонденція, на підтвердження відправки якої надані скріншоти - в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (https://usr.minjust.gov.ua/content/free-search/person-result) відомості щодо офіційної електронної адреси (електронної пошти) Приватного акціонерного товариства «Краматорське автотранспортне підприємство 11410» відсутні; повідомлень (листів), направлених відповідачем на адресу позивача, де було б наведене клопотання Приватного акціонерного товариства «Краматорське автотранспортне підприємство 11410» направляти розрахунки фактичних витрат (або іншу кореспонденцію) на вказану електронну адресу - до позову не додано.

Враховуючи зазначене, суд висновує, що до позову не додано докази на підтвердження направлення позивачем відповідачеві розрахунків фактичних витрат, щодо стягнення яких подано даний позов.

Згідно з ч. 13 ст. 171 КАС України суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Відповідно до ч.ч. 14 - 15 цієї ж статті якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 4, 9, 43, 46, 160, 161, 171, 246, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства «Краматорське автотранспорте підприємство 11410» про стягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - п`ять днів з дня отримання копії даної ухвали шляхом надання суду:

- доказів на підтвердження фактичної виплати пенсій працівникам відповідача (відривні талони з поштового відділення, банківські виписки щодо зарахування пенсій на карткові рахунки визначених у позові пенсіонерів, довідки банківських установ про виплату визначеним у розрахунках особам пенсій та т.і.);

- доказів на підтвердження направлення відповідачу розрахунків фактичних витрат за спірні періоди.

У разі не виконання вимог цієї ухвали позовна заява буде залишена судом без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Н.П. Волгіна

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115478552
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —200/6908/23

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні