Ухвала
від 13.12.2023 по справі 200/6908/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення без розгляду позовної заяви

13 грудня 2023 року Справа №200/6908/23

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Волгіної Н.П., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства «Краматорське автотранспортне підприємство 11410» про стягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій областізвернулось до Донецького окружного адміністративного суду із позовом до Приватного акціонерного товариства «Краматорське автотранспортне підприємство 11410» про стягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за період з лютого 2022 року по жовтень 2023 року у сумі 217 632,53 грн.

Ухвалою суду від 5 грудня 2023 року відкрито провадження у справі; призначено розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Ухвалою суду від 6 грудня 2023 року відповідно до ч. 13 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України (озовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області залишено без руху та встановлено позивачу строк, 5 днів, з дня отримання копії даної ухвали, для усунення недоліків позовної заяви, а саме надання суду:

- доказів на підтвердження фактичної виплати пенсій працівникам відповідача (відривні талони з поштового відділення, банківські виписки щодо зарахування пенсій на карткові рахунки визначених у позові пенсіонерів, довідки банківських установ про виплату визначеним у розрахунках особам пенсій та т.і.);

- доказів на підтвердження направлення відповідачу розрахунків фактичних витрат за спірні періоди.

Ухвала суду про залишення адміністративного позову без руху набрала законної сили у день її прийняття.

Ухвала суду була надіслана до електронного кабінету позивача в системі «Електронний суд».

Згідно відомостей програмного забезпечення «Діловодство спеціалізованого суду» ухвала суду від 6 грудня 2023 року доставлена до електронного кабінету позивача в системі «Електронний суд» 6 грудня 2023 року.

Станом на 13 грудня 2023 року зазначені в ухвалі про залишення позовної заяви без руху вимоги позивачем не виконані, заява про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви від Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області в Донецькому окружному адміністративному суді не зареєстрована.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що у встановлений судом строк недоліки позовної заяви позивачем не усунуті.

Відповідно до ч.ч. 14, 15 ст. 171 КАС України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 240 КАС України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.120, 160,161,171,240, 246, 248,256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства «Краматорське автотранспорте підприємство 11410» про стягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Н.П. Волгіна

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115659699
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —200/6908/23

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні