Ухвала
від 06.12.2023 по справі 233/5459/23
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 № 233/5459/23

У Х В А Л А

06 грудня 2023 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Малінов О. С.

за участю секретаря Штреккер В.О.,

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури Кучеренка Романа Валерійовича в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області до ОСОБА_1 про конфіскацію земельної ділянки, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Імпульс», -

ВСТАНОВИВ:

Виконуючий обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури Кучеренко Р.В. звернувся до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Імпульс» про конфіскацію земельної ділянки з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з кадастровим номером 1422482700:02:000:0107 площею 0,1763 га, розташованої на території Іллінівської (Іллічівської) сільської ради Краматорського (Костянтинівського) району Донецької області. Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач, будучи громадянином Російської Федерації, успадкував після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 зазначену земельну ділянку, про що 17.12.2019 внесені відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, проте, до закінчення річного строку після державної реєстрації права власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення, тобто до 17.12.2020 року, як громадянин іншої держави, не виконав вимоги законодавства України щодо відчуження вказаної земельної ділянки, передавши у користування Сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю «Імпульс» строком на 20 років за додатковою угодою № 68 від 26.11.2021 року до договору оренди землі № 244 укладеного 01.04.2006 року.

Представники позивачів Костянтинівської окружної прокуратури, Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області в судове засідання не з`явилися, в разі неявки відповідача просили розгляд справи проводити у їх відсутності, позовні вимоги підтримали, не заперечували проти заочного розгляду справи.

Представник третьої особи - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Імпульс», у судове засідання не з`явився, в разі неявки відповідача просив розгляд справи проводити у його відсутності, не заперечував проти заочного розгляду справи. Надав клопотання про виключення його зі складу третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог, оскільки спірна земельна ділянка не перебуває в оренді СТОВ «Імпульс» з 26.11.2021 року по теперішній час.

Відповідач у судове засідання повторно не з`явився, про час і місце його проведення був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

За таких обставин зі згоди представників позивачів суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи.

Відповідно до вимог ст.280 ЦПК України суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, якщо належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання відповідач в судове засідання без поважних причин не з`явився, не повідомив про причини, не подав відзив, та позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Керуючись ст.280-281 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Провести заочнийрозгляд цивільноїсправи запозовною заявою виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури Кучеренка Романа Валерійовича в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області до ОСОБА_1 про конфіскацію земельної ділянки, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Імпульс».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115489276
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки,

Судовий реєстр по справі —233/5459/23

Рішення від 06.12.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Малінов О. С.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Малінов О. С.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Малінов О. С.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Малінов О. С.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Малінов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні