Ухвала
від 07.12.2023 по справі 278/5530/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа 278/5530/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 грудня 2023 року м. Житомир

Житомирський районний суд Житомирської області у складі головуючого судді Євгена Татуйка, розглянув заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Служба у справах дітей Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області про позбавлення батьківських прав, встановлення опіки та стягнення аліментів ,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

У підготовче судове засідання учасники справи не з`явились, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Разом з тим, на адресу суду від представника позивача надійшли письмові клопотання про витребування доказів. Причини неявки відповідача суду не відома.

В клопотаннях представник позивача просить суд витребувати з Служби у справах дітей Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , а також просить витребувати у Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України відомості щодо перетинання державного кордону України у період з 1 лютого 2022 року по теперішній час громадянкою України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи наведене, судом ухвалено здійснювати підготовчий розгляд справи у відсутність учасників та, відповідно, без фіксації його перебігу технічними засобами, що відповідає приписам ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Процесуальним законодавством вказані правовідносини врегульовано наступним чином.

Учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу судом (ч. ч. 1-2 ст. 84 ЦПК України)

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази (ч. 3 ст. 84 ЦПК України).

Суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у випадку необхідності витребування нових доказів (п. 4 ч. 2 ст. 223 ЦПК України).

Проаналізувавши фактичні обставини справи у сукупності із нормами процесуального законодавства України, якими врегульовано вказані правовідносини, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення вказаних клопотань та витребування зазначених у них матеріалів з огляду на те, що такі відомості є необхідними для повного та всебічного розгляду справи. Враховуючи наведене, суд вбачає наявність підстав для відкладення розгляду справи.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 84, 223 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Витребувати у Служби у справах дітей Оліївської сільської ради Житомирського району Житомирської області висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати у Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України відомості щодо перетинання державного кордону України у період з 1 лютого 2022 року по теперішній час громадянкою України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відкласти підготовче судове засідання на 9 годину 30 хвилин 20 грудня 2023 року.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Євген Татуйко

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115493301
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, встановлення опіки та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —278/5530/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Татуйко Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні