Ухвала
від 08.12.2023 по справі 553/939/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Справа № 553/939/23

Провадження № 2/553/2192/2023

У Х В А Л А

08.12.2023м. Полтава

Ленінський районний суд міста Полтави у складі:

головуючого - судді Подмаркової Ю.М.,

за участі: секретаря судового засідання Макаренка Я.В.,

розглянувши в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Полтава цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Полтавської міської ради, третя особа: Управління з питань містобудування та архітектури, про визнання права власності на переобладнані приміщення,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом з вимогами:

- визнати за ним право власності на переобладнані приміщення, позначені в технічному паспорті: літ. "в1" - прибудову до літньої кухні "В" по АДРЕСА_1 , яка була виконана для поліпшення житлових умов.

Судове засідання у справі призначено на 13:00 год. 08.12.2023.

Належним чином повідомлений про час та місце проведення судового засідання позивач ОСОБА_1 та його представник - адвокат Яресько Н.В. до суду не прибули, від адвоката Яресько Н.В. надійшла заява про проведення судового засідання без її участі та без участі позивача, зазначила про доцільність залучення до участі у справі Подільської районної у м. Полтаві ради у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Належним чином повідомлений про час та місце проведення судового засідання відповідач ОСОБА_2 до суду не прибув, подав заяву про розгляд справи без його участі.

Належним чином повідомлені про час та місце проведення судового засідання представник відповідача Полтавської міської ради та представник третьої особи Управління державної інспекції архітектури та містобудування у Полтавській області до суду не прибули, про причини неявки не повідомили.

Зважаючи на те, що всі особи, які беруть участь у справі на підготовче засідання не з`явилися, відповідно до частини 2 статті 247 Цивільного процесуального кодексу України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до частин 1 та 3 статті 53 Цивільного процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Із договору оренди землі № 74 від 28.09.2020 вбачається, що між Подільською районною в м. Полтаві радою та ОСОБА_2 , ОСОБА_1 укладено договір, відповідно до умов якого Подільска районна в м. Полтаві рада надала в оренду ОСОБА_2 та ОСОБА_1 земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 1141 кв.м., кадастровий номер земельної ділянки: 5310136700:16:001:0561, та, відповідно, на якій розташовані спірні приміщення.

Оскільки рішення суду може вплинути на права та обов`язки Подільської районної у м. Полтаві ради, до повноважень якої належить вирішення питань надання, передачі у власність або користування, припинення права користування або права власності та вилучення земельних ділянок, зокрема для: - будівництва та обслуговування окремих індивідуальних жилих будинків, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), наявні підстави для залучення її до участі в справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору та відкладення розгляду справи.

Керуючись статтями 53, 198, 259-261 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Полтавської міської ради, третя особа: Управління з питань містобудування та архітектури, про визнання права власності на переобладнані приміщення Подільську районну у м. Полтаві раду (36022, м. Полтава, вул. Гайового, 3, код ЄДРПОУ 34742486).

Відкласти розгляд справи до 14:00 год. 11.01.2024.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Зобов`язати позивача надати суду копію позовної заяви з доданими до неї документами для направлення третій особі.

Третя особа має право в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати письмові пояснення щодо позову. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України: https://court.gov.ua/sud1616/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий Ю.М. Подмаркова

Дата ухвалення рішення08.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115503518
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —553/939/23

Постанова від 16.05.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Чумак О. В.

Рішення від 11.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Рішення від 11.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Подмаркова Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні