Ухвала
від 10.11.2023 по справі 944/6087/22
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/6087/22

Провадження №2/944/551/23

УХВАЛА

про витребування доказів

10.11.2023 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Колтун Ю.М.

з участю секретаря судового засідання Романик Ю.В.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м.Яворові цивільну справу за позовною заявою Яворівської квартирно-експлуатаційної частини до ОСОБА_1 про виселення без надання іншого житлового приміщення,-

в с т а н о в и в:

у провадженні Яворівського районного суду Львівської області знаходиться дана цивільна справа за позовною заявою Яворівської квартирно-експлуатаційної частини до ОСОБА_1 про виселення без надання іншого житлового приміщення.

30.12.2022 суддею Яворівського районного суду Львівської області Колтуном Ю.М. винесено ухвалу про відкриття провадження у справі та призначення судового засідання.

06.11.2023представник відповідача ОСОБА_2 подав досуду клопотанняпро витребуваннядоказів.На обґрунтуванняданого клопотаннязазначив,що вінподав адвокатськізапити доОбласного комунальногопідприємства «БТІта ЕО»де просивнадати копіїінвентаризаційних справна житловийбудинок літера «А-1», який розміщений у військовому містечку № НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 (або військового містечка № НОМЕР_1 за цією адресою) та на будівлю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », літ. «А-1» загальною площею 132,3 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 (або цілісного майнового комплексу «Майдану Верещицького» розташованого за цією адресою). Однак, Обласне комунальне підприємство «БТІ та ЕО» листом від 30.10.2023 № 10-62-28000 надало лише копії правовстановлючих документів на підставі яких була проведена реєстрація права власності на буджівлю «Майдану Верещицького» літера А-1, житловий будинок, площею 132,3 кв. м., який знаходиться за адресом: АДРЕСА_1 .

Вказав також, що для з`ясування підтвердження чи спростування позиції сторони відповідача, що за адресою АДРЕСА_1 знаходлиться один житловий будинок, на який оформлено право власності і за Міністерством оборони України і за Мисливсько-рибальським господарством «Майдан» необхідно витребувати у Обласного комунального підприємства «БТІ та ЕО» інвентаризаційні справи на житловий будинок літера «А-1», який розміщений у військовому містечку № НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 (або військового містечка № НОМЕР_1 за цією адресою) та на будівлю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », літ. «А-1» загальною площею 132,3 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 (або цілісного майнового комплексу «Майдану Верещицького» розташованого за цією адресою).

Сторони всудове засіданняне з`явилися,хоч належнимчином повідомлялисяпро часі місцерозгляду справи.

Вивчивши клопотання про витребування доказів та матеріали справи, суд прийшов до висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

В силу положень ч. 2 ст. 76 ЦПК України, ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

При цьому, згідно з ч. ч. 1-2 ст. 77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

За таких обставин, з огляду на те, що сторона відповідача була позбавлена можливості самостійно отримати даний доказ, суд вважає обґрунтованим клопотання про витребування доказів судом, оскільки відповідач має об`єктивні складнощі в отриманні таких доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 76, 77, 84, 182-183, 247, 258-261 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

клопотання представника відповідача адвоката Поставитюка В.В. про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою Яворівської квартирно-експлуатаційної частини до ОСОБА_1 про виселення без надання іншого житлового приміщення - задовольнити.

Витребувати у Обласного комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» (79024, м. Львів, вул. Липинського, 54) інвентаризаційні справи на житловий будинок літера «А-1», який розміщений у військовому містечку № НОМЕР_1 за адресою: АДРЕСА_1 (або військового містечка № НОМЕР_1 за цією адресою) та на будівлю «Майдану Верещицького», літ. «А-1» загальною площею 132,3 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 (або цілісного майнового комплексу «Майдану Верещицького» розташованого за цією адресою).

Копію ухвали для виконання надіслати до Обласного комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки» (79024, м. Львів, вул. Липинського, 54).

Відкласти розглядсправи увідкритому судовомузасіданні Яворівськогорайонного судуЛьвівської області(м.Яворіввул.Будівельна,5,другий поверхзал №4) на 11:00 год. 03 квітня 2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала є остаточною та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя Ю.М.Колтун

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115506356
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про виселення (вселення)

Судовий реєстр по справі —944/6087/22

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Колтун Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні