Ухвала
від 07.12.2023 по справі 640/3303/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

07 грудня 2023 року м. Київ Справа № 640/3303/19

Київський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Панової Г.В., при секретарі судового засідання Любенко Д.І.,

за участю представників сторін:

від позивача - не з`явились,

від відповідача - Жолак Л.О.,

розглянувши у порядку загального позовного провадження у підготовчому засіданні адміністративну справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Новини 24 години"

до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

про визнання протиправним та скасування рішення та розпорядження,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Новини 24 години" (позивач) до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в якому просить суд:

- визнання протиправним та скасування рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №125 "Про результати позапланової виїзної перевірки ТОВ "Новини 24 години", м. Київ (HP № 00034-м від 26.06.2016, супутникове мовлення, логотип "Neswone")";

- визнання протиправним та скасування розпорядження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 12.02.2019 №17/313 "Про усунення порушень законодавства та сплату штрафу".

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 26.04.2019 відкрито провадження в адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Законом України від 13.12.2022 № 2825-IX «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду», який набрав чинності 15.12.2022 (далі по тексту - Закон № 2825-IX) Окружний адміністративний суд міста Києва ліквідовано, утворено Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у місті Києві.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 2825-IX, з дня набрання чинності цим Законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя; до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом.

На адресу Київського окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа № 640/3303/19, яка відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями передана на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Пановій Г.В.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 21.08.2023 суд прийняв адміністративну справу № 640/3303/19 до провадження Київського окружного адміністративного суду та ухвалив здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, призначив підготовче засідання.

У підготовче засідання, призначене у справі на 17.10.2023 представники позивача не з`явились, будь-яких заяв чи клопотань до суду не надали, про причини неявки не повідомили. Водночас, судом встановлено, що позивач був належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення підготовчого засідання у передбачений законодавством строк шляхом надсилання тексту судової повістки на поштову адресу позивача, яка зазначена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та зазначена у позовній заяві, а саме м. Київ, вул. Польова, 21, що підтверджується списком згрупованих відправлень рекомендованих листів Київського окружного адміністративного суду від 03.10.2023.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 17.10.2023 суд продовжив строк проведення підготовчого провадження в адміністративній справі № 640/3303/19 та відклав підготовче засідання у справі на 07.12.2023.

У підготовче засідання, призначені у справі на 07.12.2023 представники позивача повторно не з`явились. При цьому, судом встановлено, що позивач був належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення підготовчого засідання у передбачений законодавством строк шляхом надсилання тексту судової повістки на поштову адресу позивача, яка зазначена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та зазначена у позовній заяві, а саме м. Київ, вул. Польова, 21, що підтверджується списком згрупованих відправлень рекомендованих листів Київського окружного адміністративного суду від 20.10.2023.

Разом з тим, суд зазначає, що будь-яких заяв або клопотань, станом час проведення судового засідання (у тому числі із повідомленням суду про причини неявки) від позивача (або його представників) до суду не надходило.

Крім того, як вбачається зі змісту позовної заяви (зокрема, її прохальної частини) позивач не просив суд здійснити судовий розгляд справи без його участі або у порядку письмового провадження.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо позивач не прибув (повторно не прибув, якщо він не є суб`єктом владних повноважень) у підготовче засідання чи у судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсутності.

Водночас, суд не вбачає за можливе проводити подальший розгляд справи за відсутності позивача.

За вказаних обставин та враховуючи, що позивач у підготовчі засідання двічі без поважних на те причин не з`явився та явку уповноважених представників у підготовчі судові засідання не забезпечив, суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає залишенню без розгляду.

При цьому, суд звертає увагу, що згідно з частиною четвертою статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України особа, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Керуючись статтями 229, 240, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Новини 24 години" до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про визнання протиправним та скасування рішення та розпорядження, - залишити без розгляду.

2. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено11.12.2023
Номер документу115511325
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення та розпорядження

Судовий реєстр по справі —640/3303/19

Ухвала від 07.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 17.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 18.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 15.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 04.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 06.05.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 26.12.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Постанова від 26.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні