Ухвала
від 11.12.2023 по справі 608/2823/23
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"11" грудня 2023 р. Справа № 608/2823/23

Провадження № 2/596/482/2023

Суддя Гусятинського районного суду Лисюк І.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Білик Людмила Станіславівна до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: служба у справах дітей Копичинецької міської ради Чортківського району Тернопільської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Білик Л.С. звернулася до Гусятинського районного суду Тернопільської області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: служба у справах дітей Копичинецької міської ради Чортківського району Тернопільської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів та просить суд позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 батьківських прав відносно сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; стягувати з відповідача на її користь аліменти, на утримання сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , визначені у розмірі 1/4 частки усіх видів його заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму, для дитини відповідного віку, щомісячно, з моменту звернення до суду та до досягнення дитиною повноліття.

Посилається на те, що перебуваючи у незареєстрованому шлюбі з відповідачем, у них народився син - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 дочка.

Син проживає разом із нею, вона самостійно займається вихованням та утриманням дитини.

Відповідач залишив сім`ю, та ротягом останніх п`яти років самоусунувся від виконання батьківських обов`язків відносно дитини, жодного разу не бачив дитини, не цікавиться його фізичним чи духовним розвитком, навчанням, підготовкою до самостійного життя, зокрема: не забезпечує необхідним: харчуванням, медичним доглядом, лікуванням, не спілкується з дитиною, не надає матеріального забезпечення, не надає доступу до культурних та інших духовних цінностей, не виявляє інтересу до його внутрішнього світу, не створює умов для отримання ним освіти, ухиляється від виконання обов`язків по вихованню свого сина.

Позовна заява відповідає вимогам 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Тому слід прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі. Справу належить розглядати в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.187 ЦПК України ,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , жительки: АДРЕСА_1 ) в інтересах якої діє адвокат Білик Людмила Станіславівна (адреса: м.Тернопіль, вул. За Рудкою, 33, офіс 105, поштовий індекс 46003, електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_3 ) до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_2 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача служба у справах дітей Копичинецької міської ради Чортківського району Тернопільської області (юридична адреса: м.Копичинці, вул. 22 Січня, 29, Чортківського району, Тернопільської області, поштовий індекс 48260, ЄДРПОУ 44144693, електронна адреса: kop21_ssd@ukr.net) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 12 січня 2024 року о 11:00 годині в приміщенні Гусятинського районного суду Тернопільської області за адресою: селище Гусятин, провулок Героїв Майдану,7 Гусятинського району Тернопільської області.

Відповідачу пропонується подати в Гусятинський районний суд Тернопільської області на протязі п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відповідно до ст. 191 ЦПК України відзив на позов з наданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем. Відзив повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Документи, які підтверджують надіслання відзиву іншим учасникам справи, додаються до відзиву.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ст.178 ЦПК України).

Відповідно до вимог ч.1 ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору не пізніше п`яти днів з дня отримання позову або відзиву, до початку розгляду справи по суті має право підготувати пояснення щодо позову або відзиву відповідно до ст. 181 ЦПК України.

Інформація щодо справи знаходиться на офіційному веб-порталі судової влади України (http://gs.te.court.gov.ua) в мережі Інтернет.

Роз`яснити сторонам, що ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 200, 206, 207 ЦПК України.

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею, і може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності, в апеляційному порядку до Тернопільського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через суд першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Гусятинського районного суду

Тернопільської області Ірина ЛИСЮК

Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено12.12.2023
Номер документу115523874
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —608/2823/23

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні