Ухвала
від 25.01.2024 по справі 608/2823/23
ГУСЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"25" січня 2024 р. Справа № 608/2823/23

Провадження № 2/596/131/2024

Гусятинський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Лисюк І.О.

за участю секретаря судового засідання Туткалюк В.Р.,

представника позивача адвоката Білик Л.С.,

представника третьої особи Сирник І.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт.Гусятин в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Білик Людмила Станіславівна до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: служба у справах дітей Копичинецької міської ради Чортківського району Тернопільської області про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Білик Л.С. звернулася до Гусятинського районного суду Тернопільської області з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: служба у справах дітей Копичинецької міської ради Чортківського району Тернопільської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів та просить суд позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 батьківських прав відносно сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; стягувати з відповідача на її користь аліменти, на утримання сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , визначені у розмірі 1/4 частки усіх видів його заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму, для дитини відповідного віку, щомісячно, з моменту звернення до суду та до досягнення дитиною повноліття.

Посилається на те, що перебуваючи у незареєстрованому шлюбі з відповідачем, у них народився син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 дочка.

Син проживає разом із нею, вона самостійно займається вихованням та утриманням дитини.

Відповідач залишив сім`ю, та протягом останніх п`яти років самоусунувся від виконання батьківських обов`язків відносно дитини, жодного разу не бачив дитини, не цікавиться його фізичним чи духовним розвитком, навчанням, підготовкою до самостійного життя, зокрема: не забезпечує необхідним: харчуванням, медичним доглядом, лікуванням, не спілкується з дитиною, не надає матеріального забезпечення, не надає доступу до культурних та інших духовних цінностей, не виявляє інтересу до його внутрішнього світу, не створює умов для отримання ним освіти, ухиляється від виконання обов`язків по вихованню свого сина.

Ухвалою судді від 11.12.2023 відкрито провадження у цивільній справі та прийнято до розгляду позовну заяву, визначено загальний позовний порядок її розгляду, а також дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача адвокат Білик Л.С. сторін ствердила, що стороною позивача надано усі докази, ними повідомлено про всі обставини що їм відомі, клопотань про витребування додаткових доказів, про забезпечення доказів, призначення експертиз не заявлено, вважали доцільним закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті.

Представником третьої особи ОСОБА_4 подано висновок органу опіки та піклування.

Також, у підготовчому судовому засіданні представником позивача адвокатом Білик Л.С. було заявлено клопотання про виклик у судове засідання та допит судом свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Суд з урахуванням думки учасників справи приходить до висновку про обґрунтованість клопотання про виклик свідка, яке слід задовольнити та викликати свідка ОСОБА_8 , жительку с. Васильків Чортківського району Тернопільської області для її допиту в суд. Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань.

У підготовчому судовому засіданні проведені наступні дії відповідно до положень ст. 197 ЦПК України: вирішено питання вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі, з`ясовано, якими доказами учасники справи обґрунтовують обставини, на які вони посилаються в позові; а також вирішено клопотання учасників справи, пов`язані з підготовкою справи до розгляду по суті.

Оскільки спір не врегульовано, виконані завдання підготовчого провадження, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

Справу розглядати суддею одноособово.

Керуючись ст.ст. 93, 197-200, 353 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовною заявою заявою ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Білик Людмила Станіславівна до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: служба у справах дітей Копичинецької міської ради Чортківського району Тернопільської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, до судового розгляду по суті у залі судових засідань Гусятинського районного суду Тернопільської області (смт.Гусятин, пр.Героїв Майдану, буд.7), на 05 лютого 2024 року на 09 годину.

Клопотання представника позивача адвоката Білик Л.С. про виклик свідків, задовольнити.

В судове засідання викликати свідків ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 . Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань.

Про день, час та місце слухання справи повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Повний текст ухвали складено 26.01.2024.

Суддя Гусятинського районного суду Ірина ЛИСЮК

Дата ухвалення рішення25.01.2024
Оприлюднено29.01.2024
Номер документу116557080
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —608/2823/23

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Лисюк І. О.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Яковець Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні