Ухвала
від 07.12.2023 по справі 755/4981/21
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/4981/21

Провадження №: 2-др/755/173/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" грудня 2023 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Марфіна Н.В., вивчивши матеріали заяви представника позивача про ухвалення додаткового рішення у справі 755/4981/21 за позовом ОСОБА_1 до Компанії з відповідальністю обмеженою акціями «Аргостейдж Холдінг ЛТД», Акціонерного товариства «Банк Січ», треті особи: Міністерство юстиції України, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Єременко Людмила Олексіївна, Товариство з обмеженою відповідальністю «КЕВІНС ПРАЙМ», Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, про скасування рішень державних реєстраторів та записів про реєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння, -

у с т а н о в и л а:

01.12.2023 року до Дніпровського районного суду м. Києва надійшла заява представника позивача про ухвалення додаткового рішення у справі 755/4981/21 за позовом ОСОБА_1 до Компанії з відповідальністю обмеженою акціями «Аргостейдж Холдінг ЛТД», Акціонерного товариства «Банк Січ», треті особи: Міністерство юстиції України, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Єременко Людмила Олексіївна, Товариство з обмеженою відповідальністю «КЕВІНС ПРАЙМ», Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, про скасування рішень державних реєстраторів та записів про реєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння.

Вивчивши зміст заяви та додатки до нього, приходжу до висновку про те, що заява про ухвалення додаткового рішення, має бути повернута заявнику без розгляду, з огляду на наступне.

Згідно п. 3 ч. 1ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати.

Статтею 183 ЦПК України передбачено наступне:

1. Будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

2. Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

4. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Суд повертає заяву (клопотання, заперечення) її заявнику без розгляду також у разі, якщо вона подана особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

В порушення п. 1 ч. 1 ст. 183 ЦПК України у заяві представника позивача не вказано відомостей про відсутність або наявність у позивача та представника позивача (яка згідно вимог ст. 14 ЦПК України зобов`язана зареєструвати електронний кабінет) зареєстрованого електронного кабінету.

Частиною 4 ст. 183 ЦПК України визначено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Поскільки суд встановив, що заяву представника позивача про ухвалення у справі додаткового рішення подано без додержання вимог п. 1 ч. 1 ст. 183 ЦПК України в частині необхідності зазначення у заяві відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету у позивача та його представника, заява про ухвалення додаткового рішення, має бути повернута заявнику без розгляду на підставі положень ч. 4 ст. 183 ЦПК України,

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 183, 270, 353-355 ЦПК України, -

п о с т а н о в и л а:

Заяву представника позивача про ухвалення додаткового рішення у справі 755/4981/21 за позовом ОСОБА_1 до Компанії з відповідальністю обмеженою акціями «Аргостейдж Холдінг ЛТД», Акціонерного товариства «Банк Січ», треті особи: Міністерство юстиції України, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Єременко Людмила Олексіївна, Товариство з обмеженою відповідальністю «КЕВІНС ПРАЙМ», Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, про скасування рішень державних реєстраторів та записів про реєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали суду.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали суду складений та підписаний суддею 07.12.2023 року.

Суддя -

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено12.12.2023
Номер документу115527376
СудочинствоЦивільне
Сутьреєстрацію права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —755/4981/21

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 07.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 31.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні