Ухвала
від 11.12.2023 по справі 211/7860/23
ДОВГИНЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 211/7860/23

Провадження № 2/211/3145/23

У Х В А Л А

про прийняття справи до розгляду та відкриття провадження у справі

11 грудня 2023 року суддя Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Ніколенко Д.М., розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 до виконавчого комітету Довгинцівської районної в місті ради про встановлення факту проживання однією сім`єю з померлим не менш як п`ять років до часу відкриття спадщини, визнання права власності на спадкове майно,

встановив:

позивач ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) звернулася до суду з позовом до відповідача виконавчого комітетуДовгинцівської районноїв містіради (Дніпропетровськаобласть,м.Кривий Ріг,вул.Дніпровськешосе,буд.11) та просить суд встановити факт проживання однією сім`єю з померлим ОСОБА_2 з 1995 року по день смерті, по ІНФОРМАЦІЯ_1 , не менш як п`ять років до часу відкриття спадщини. Визнати з нею право власності в порядку спадкування за законом на квартиру АДРЕСА_2 .

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно ст.ст. 185-186 ЦПК України, відсутні.

Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи вимоги частини 3 статті 274 ЦПК України, з огляду на предмет та ціну позову, значення справи для сторін та обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, дана справа не підпадає під ознаки малозначної справи та підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Одночасно з позовом позивачем з метою доведення обставин, на які вона посилається як на підставу позову, заявлено клопотання про витребування доказів, яке суд згідно ст. 84 ЦПК України вважає необхідним задовольнити.

Крім того, позивачем подано клопотання про звільнення від сплати судового збору у зв`язку з тяжким матеріальним становищем, яке суд також вважає за необхідне задовольнити з огляду на невеликий розмір пенсії позивача - 2450,00 грн. на місяць.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 174-179, 187-192, 260, 261, 274, 277, 353 ЦПК України, суддя -

постановив:

прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до виконавчого комітету Довгинцівської районної в місті ради про встановлення факту проживання однією сім`єю з померлим не менш як п`ять років до часу відкриття спадщини, визнання права власності на спадкове майно.

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області на 08-30 годину 11 січня 2024 року.

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Довгинцівському та Саксаганському районах у місті Кривому Розі Криворізького району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса) (розташоване за адресою: 50055, Дніпропетровська область, місто Кривий Ріг, вулиця Магістральна, будинок 25) з Державного реєструактів цивільногостану громадянпро смерть витяг про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка сталася ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Роз`яснити відповідачу його право, встановлене ст. 178 ЦПК України, протягом п`ятнадцяти календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем позивачам, та за наявності інших учасникам процесу, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду з наданням суду документів, що підтверджують надіслання (надання) такого відзиву і доданих до нього доказів. В разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач в порядку ст. 179 ЦПК України протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач в такий же строк на підставі ст. 180 ЦПК України - заперечення на відповідь.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам процесу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dv.dp.court.gov.ua/sud0411/gromadyanam/csz.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Ніколенко

СудДовгинцівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено12.12.2023
Номер документу115528492
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —211/7860/23

Рішення від 23.05.2024

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ніколенко Д. М.

Рішення від 23.05.2024

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ніколенко Д. М.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ніколенко Д. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Ніколенко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні