Ухвала
від 06.12.2023 по справі 243/3646/21
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

243/3646/21

2/243/108/2023

УХВАЛА

Іменем України

06 грудня 2023 року

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Воронкова Д.В.

секретаря судового засідання Бочарової М.П.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні, що відбувається поза межами приміщення суду, діючи з використанням власних технічних засобів на підставі наказу голови суду № 29 «Про впровадження дистанційної роботи Слов`янського міськрайонного суду Донецької області» від 10.05.2022, цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмежено відповідальністю «СК-ЛТД» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Донецьке», Державного реєстратора прав на нерухоме майно Слов`янської міської ради Донецької області Кубеко Ольги Олександрівни, про визнання договору оренди земельної ділянки не дійсним та скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2021 року до суду надійшла вказана позовна заява. Провадження у справі було відкрито в порядку загального позовного провадження.

У численні судові засідання представник позивача, який був належним чином повідомлений про дату, час та місце судового засідання, не з`явився, відомостей про причину неявки суду не повідомив, заяв та клопотань про розгляд справи без його участі суду не надав.

Відповідно до ч.1 ст.44 ЦПК України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами, зловживання процесуальними правами не допускається.

Кожна особа несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій (ч.4 ст.12 ЦПК України).

У своєму рішенні у справі Пономарьов проти України від 03 квітня 2008 року Європейський суд з прав людини зауважив, що сторони в розумні інтервали часу мають вживати заходів, щоб дізнатись про стан відомого їм судового провадження.

Таким чином, сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитись провадженням у її справі, добросовісно користуватись належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Частиною третьою статті 131 ЦПК України передбачено, що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Відповідно до вимог ч. 5 ст.223, п. 3 ч. 1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання без поважних причин або не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

За викладених обставин суд вважає, що позовну заяву слід залишитибез розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257, ст. ст. 260, 261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмежено відповідальністю «СК-ЛТД» до ОСОБА_1 , Фермерського господарства «Донецьке», Державного реєстратора прав на нерухоме майно Слов`янської міської ради Донецької області Кубеко Ольги Олександрівни, про визнання договору оренди земельної ділянки не дійсним та скасування державної реєстрації прав на земельну ділянку - залишити без розгляду через повторну неявку в судове засідання представника позивача.

Ухвала може бути оскаржене шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду

Донецької області Д.В. Воронков

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено12.12.2023
Номер документу115534305
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —243/3646/21

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Воронков Д. В.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні