Ухвала
від 11.12.2023 по справі 902/1406/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

"11" грудня 2023 р. Cправа № 902/1406/15

Суддя Господарського суду Вінницької області Лабунська Т.І., розглянувши матеріали справи

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "Сіріус Екстружен", м. Хмельницький

до: Приватного акціонерного товариства "Краплинка", м. Вінниця

про банкрутство

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Господарського суду Вінницької області знаходиться справа № 902/1406/15 за заявою ТОВ "Сіріус Екстружен", м. Хмельницький до ПрАТ "Краплинка", м. Вінниця про банкрутство.

Провадження у справі знаходиться на стадії ліквідаційної процедури, ліквідатором є арбітражний керуючий Луговський Є.В.

05.12.2023 на адресу суду від ТОВ ФК "Рікард" надійшла заява про визнання поточних грошових вимог до боржника у сумі 889 014,32 грн.

Дослідивши подану ТОВ ФК "Рікард" заяву про поточних кредиторських вимог та додані до неї документи суд дійшов висновку про залишення її без руху, з огляду на наступне

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч. 4 ст. 60 цього Кодексу, у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає заяви з вимогами поточних кредиторів, які надійшли до господарського суду після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом.

Відповідно до ч. 5 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства заява з вимогами поточного кредитора має відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 45 цього Кодексу. До заяви з вимогами поточного кредитора застосовуються положення статті 46 цього Кодексу.

Згідно з ч. 3 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд зобов`язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Кодексу та Господарського процесуального кодексу України, про що постановляється ухвала, в якій зазначається дата попереднього засідання суду.

За приписами ч.1 ст.46 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд не пізніше п`яти днів з дня надходження заяви конкурсного кредитора здійснює перевірку її відповідності вимогам цього Кодексу. У разі якщо заяву конкурсного кредитора подано без дотримання вимог цього Кодексу, господарський суд постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху суд повідомляє заявнику про недоліки заяви та строк, протягом якого він зобов`язаний їх усунути, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Відповідно до ч. 6 ст.6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

За допомогою даних комп`ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду» та шляхом направлення запиту в системі «Електронний суд» судом здійснено перевірку наявності у заявника, ТОВ "ФК "Рікард" (код 42100015) зареєстрованого електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі).

За результатами перевірки судом встановлена відсутність у заявника, ТОВ "ФК "Рікард", зареєстрованого електронного кабінету в ЄСІТС.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заяву ТОВ "ФК "Рікард" слід залишити без руху та надати заявнику строк для усунення виявлених недоліків шляхом здійснення реєстрації електронного кабінету в підсистемі «Електронний суд» ЄСІТС відповідно до ст. 6 ГПК України.

Залишаючи заяву без руху, суд вважає за необхідне звернути увагу заявника на положення ч. 8 ст. 6 ГПК України, відповідно до яких реєстрація в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, не позбавляє права на подання документів до суду в паперовій формі. Особа, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, може подавати процесуальні, інші документи, вчиняти інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, з використанням власного електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронні довірчі послуги», якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 45, 46, 59, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 3, 6, 11, 12, 18, 232, 234, ч. 2 ст. 235, 236, 326 ГПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Заяву ТОВ "ФК "Рікард" про визнання поточних грошових вимог до боржника в сумі 889 014,00 грн залишити без руху.

2. Повідомити ТОВ "ФК "Рікард" про недоліки заяви про визнання поточних грошових вимог до боржника та надати строк для їх усунення - протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про залишення заяви без руху, шляхом надання доказів реєстрації свого електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі відповідно до ч. 6 ст. 6 ГПК України.

3. Роз`яснити заявнику, що в разі неусунення недоліків поданої заяви у строк, встановлений судом, суд постановляє ухвалу про її повернення.

4. Відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання набирає законної сили з моменту її підписання суддею - 08.12.2023.

5. Ухвала суду оскарженню не підлягає.

6. Повний текст ухвали суду складено та підписано - 11.12.2023.

7. Копію ухвали суду надіслати на електронну адресу ТОВ "ФК "Рікард" - rikardfk@prоton.me; представнику ТОВ "ФК "Рікард", адвоката Шпак В.І. - ІНФОРМАЦІЯ_1.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. прим.:

1 - до справи;

2 - ТОВ "ФК "Рікард" - бульвар Т. Шевченка, буд. 4, літ. "Б". м. Київ, 01004.

Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115539711
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —902/1406/15

Постанова від 27.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 14.02.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 04.12.2023

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Постанова від 11.10.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні