Ухвала
від 12.12.2023 по справі 464/8425/23
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/8425/23

Номер провадження 2-о/464/232/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12 грудня 2023 року суддя Сихівського районного суду м.Львова БЕСПАЛЬОК О.А., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , з участю заінтересованої особи орган опіки та піклування Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

в с т а н о в и в :

Адвокат Цімура Я.В. в інтересах ОСОБА_2 звернувся до суду з заявою в порядку окремого провадження про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177, 317, 318 ЦПК України. Справа підлягає до розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами окремого провадження. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмова у відкритті провадженні відсутні, справа підсудна Сихівському районному суду м.Львова.

Розгляд заяви необхідно здійснювати у складі одного судді і двох присяжних.

Також представником заявника заявлено клопотання про витребування з КНП ЛОР ЛОК ПНД м.Львова історії хвороби і амбулаторну картку ОСОБА_3 .

Відповідно до вимог ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Із врахуванням вищенаведеного, беручи до уваги предмет спору, зміст заявлених вимог, докази, про витребування яких заявлено представником заявника, необхідні для повного та об`єктивного вирішення справи, зокрема для призначення та проведення експертизи, за відсутності можливості самостійного отримання вказаних доказів, які становлять лікарську таємницю, клопотання про витребування доказів необхідно задоволити.

Крім того, 03 серпня 2023 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги» від 10 квітня 2023 року № 3022-IX.

Зокрема, ст. 293 ЦПК України доповнено частиною 5, відповідно до якої у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до ч.1 ст.299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до п.24 ч.1 ст.14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб, а саме особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи наведене, необхідно доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області залучити адвоката з метою представництва інтересів особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

Керуючись, ст.ст. 19, 84, 187, 254, 294-295 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в :

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , з участю заінтересованої особи орган опіки та піклування Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Призначити судове засідання на 11 год. 28 грудня 2023 року в приміщенні Сихівського районного суду м.Львова (79018, м.Львів, вул.Чоловського,2, 5 поверх, 505 кабінет) про що, повідомити учасників справи.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР» історію хвороби та амбулаторну картку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Доручити Західному Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для представництва інтересів ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , для участі у розгляді заяви ОСОБА_1 , з участю заінтересованої особи орган опіки та піклування Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна та забезпечити його явку на 11 год. 28 грудня 2023 року.

Визначити заінтересованій особі п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на заяву. У зазначений строк заінтересована особа має право надіслати суду пояснення щодо заяви, у яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення заяви, які повинні відповідати вимогам ст.181 ЦПК України.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи, заінтересованій особі, окрім ухвали, копію заяви з копіями доданих до неї документів, а також Західному Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (order@legalaid.te.ua) та Комунальному некомерційному підприємству Львівської обласної ради «ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР» (lokpnd@ukr.net, м.Львів, вул.Коциловського,30) для виконання.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://shi. lv.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Оксана БЕСПАЛЬОК

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено13.12.2023
Номер документу115562120
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —464/8425/23

Рішення від 28.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Беспальок О. А.

Рішення від 28.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Беспальок О. А.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Беспальок О. А.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Беспальок О. А.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Беспальок О. А.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Беспальок О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні