Ухвала
від 11.12.2023 по справі 155/1220/23
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №155/1220/23

Провадження №2-о/155/82/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.12.2023 м. Горохів

головуючого судді Сметани В.М.,

присяжних Гуменюк І-М. В., Давидюк М.Б.,

при секретарі судових засідань Федонюк О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою директора Берестечківського психоневрологічного інтернату Волинської обласної ради, заінтересована особа: орган опіки і піклування Берестечківської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

УСТАНОВИВ:

Заявник 15 серпня 2023 року звернувся до суду із заявою про визнання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною та встановлення опіки останній.

Ухвалою Горохівського районного суду Волинської області від 30 серпня 2023 року у цивільній справі призначено судово-психіатричну експертизу, провадження по справі зупинено.

Ухвалою Горохівського районного суду Волинської області від 27 листопада 2023 року провадження поновлено, призначено судове засідання.

Представник заявника 28 липня 2023 року, подав до суду заяву про залишення заяви без розгляду.

Учасники в судове засідання не з`явилися, хоча повідомлялись про час та місце розгляду справи, причини своєї неявки не повідомили.

Враховуючи, що особи, які беруть участь у справі, в судове засідання не з`явились, суд розглядає справу в порядку, встановленому частиною 2 статті 247ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Згідно з ч.3 ст.13 ЦПК України особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи заяву заявника, а також ту обставину, що розгляд справи по суті не розпочато, суд прийшов до висновку про наявність всіх законних підстав для задоволення даної заяви та залишення заяви без розгляду.

На підставі наведеного, керуючись п.5 ч.1 ст. 257, ст.354 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву за заявою директора Берестечківського психоневрологічного інтернату Волинської обласної ради, заінтересована особа: орган опіки і піклування Берестечківської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з моменту її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя В.М. Сметана

Присяжні: І-М.В. Гуменюк

М.Б. Давидюк

Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115569430
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —155/1220/23

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Сметана В. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Сметана В. М.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Сметана В. М.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Сметана В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні