Ухвала
від 11.12.2023 по справі 640/1662/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

11 грудня 2023 року м. Київ № 640/1662/21

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Панової Г.В., при секретарі судового засідання Любенко Д.І.,

за участю представників сторін:

від позивача не з`явились,

від відповідача-1 Ільєнко І.Л.,

від відповідача-2 Лимарчук Л.М.,

від третьої особи-1 не з`явились,

від третьої особи-2 Зайченко С.С.,

розглянув у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження заяву представника позивача про залишення позову без розгляду в адміністративній справі

за позовом ТОВ «Автогаз Преміум»

до Головного сервісного центру МВС України,

ДП «ДержавтотрнсНДІпроект»

за участю третіх осіб Міністерства інфраструктури України

Міністерства внутрішніх справ України

про визнання дій протиправними,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява ТОВ «Автогаз Преміум» (позивач) до Головного сервісного центру МВС України, ДП «ДержавтотрнсНДІпроект», в якому просить суд:

- визнати дії ДП «ДержавтотрансНДІпроект», Міністерства інфраструктури України та Головного сервісу МВС України по видачі свідоцтв про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, що видаються за результатами переобладнання транспортних засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива, незаконними.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 01.02.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у адміністративній справі.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 01.02.2021 задоволено заяву про забезпечення позову.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суд від 13.04.2021 скасовано ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 01.02.2021 про забезпечення позову, у задоволенні заяви про вжиття заходів забезпечення позову відмовлено.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 19.05.2021 залишено без розгляду заяву Головного сервісного центру МВС України про роз`яснення ухвали.

Законом України від 13.12.2022 № 2825-IX «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду», який набрав чинності 15.12.2022 (далі по тексту - Закон № 2825-IX) Окружний адміністративний суд міста Києва ліквідовано, утворено Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у місті Києві.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 2825-IX, з дня набрання чинності цим Законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя; до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом.

На адресу Київського окружного адміністративного суду надійшла адміністративна справа №640/1662/21, яка відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями передана на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Пановій Г.В.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 21.08.2023 суд прийняв до провадження адміністративну справу № 640/1662/21 та ухвалив здійснювати розгляд за правилами спрощеного позовного провадження, призначив судове засідання.

Протокольною ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 19.10.2023 суд відклав розгляд справи на 11.12.2023.

У судове засідання, призначене у справі на 11.12.2023 з`явились представники відповідачів та представник Міністерства внутрішніх справ. Позивач та представник Міністерства інфраструктури України у судове засідання не з`явились, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду справи.

В ході судового розгляду справи судом встановлено, що на адресу суду надійшла заява представника ТОВ «Автогаз Преміум» про залишення позову без розгляду.

Згідно з ч. 3 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб (п. 3 ч. 3 ст. 44 КАС України).

Відповідно до п.5 ч.1 ст.240 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Суд зазначає, що вказана правова норма не передбачає наявності розсуду суду при надходженні від позивача заяви про залишення позовної заяви без розгляду та імперативно визначає певний наслідок вчинення такої процесуальної дії як залишення позову без розгляду.

З огляду на вищевикладене, та враховуючи, що представником позивача подано заяву про залишення позову без розгляду, а підстави для її відмови відсутні з огляду на те, що розпоряджатися вимогами на свій розсуд є безумовним правом особи - позивача, тому суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника позивача та залишення позову без розгляду.

Згідно з ч.4 ст. 240 КАС України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Керуючись статтями 240, 241-245, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Адміністративний позов ТОВ «Автогаз Преміум» до Головного сервісного центру МВС України, ДП «ДержавтотрнсНДІпроект», за участю третіх осіб Міністерства інфраструктури України, Міністерства внутрішніх справ України про визнання дій протиправними, залишити без розгляду.

2. Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115586606
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними

Судовий реєстр по справі —640/1662/21

Ухвала від 11.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 19.05.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 07.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Постанова від 13.04.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Постанова від 13.04.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 29.03.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 29.03.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Черпіцька Людмила Тимофіївна

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні