Ухвала
від 08.12.2023 по справі 497/2847/23
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08.12.2023

Справа № 497/2847/23

Провадження № 2-о/497/102/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

08.12.2023 року суддя Болградського районного суду Одеської області Кравцова Алла Валентинівна, ознайомившись в залі суду в м.Болград з матеріалами цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту проживання однією сім`єю, заінтересована особа Криничненська сільська рада Болградського району Одеської області,

ВСТАНОВИЛА:

06.12.2023 року заявник звернулася до суду з вищезазначеною заявою.

Заява подана з додержанням вимог статей 175-177, 293,315,316 ЦПК України.

Заявлені вимоги підлягають розгляду у порядку окремого провадження цивільного судочинства Болградським районним судом Одеської області.

Відповідно до ст.294 ч.4 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб, юридичні факти встановлюються судом за наявності доказів, у тому числі пояснень заявника,заінтересованих осібі свідків, тому їх присутність у судовому засіданні є обов`язковою.

Керуючись ст.ст. 13,84, 177,293, 315,316 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту проживання однією сім`єю, заінтересована особа Криничненська сільська рада Болградського району Одеської області.

Призначити судовезасідання уприміщенні Болградськогорайонного судуОдеської області на09:00годину19.02.2024року за адресою: вул.25 Серпня,192, м.Болград Одеської області, зала №10.

Надіслати учасникам справи копію даної ухвали разом з судовою повісткою, а заінтересованій особі, - також копії заяви з додатками.

Визнати обов`язковою присутність заявника та свідків для надання ними пояснення.

Права та обов`язки учасників справи визначені ст.ст.43,44 ЦПК України.

Учасники справиможуть надсилати суду свої письмові пояснення та докази в електронному виді на адресу електронної пошти, що розміщена на сайті Болградського районного суду Одеської області, але усі надіслані суду матеріали будуть, в такому разі, мати юридичну силу лише в разі підписання їх електронним підписом особи, що їх надсилає.

Також учасникисправиможуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://bg.od.court.gov.ua/sud1507/.

Учасникам справи такожрекомендується надати суду свою електронну адресу для листування і направлення на неї судом судової кореспонденції, а також зазначити номер телефона та месенджер для зв`язку, оскільки у зв`язку з недостатністю фінансування судової влади через військовий стан в Україні, кількість маркованої продукції для направлення судової кореспонденції потовими засобами зв`язку дуже обмежена.

Крім того, для забезпечення найкоротших строків розгляду справи, сторони можуть надсилати до суду документи (паперові доказів) в електронному виді, але при цьому вони мають бути підписані заявником власним ЕЦП, а в разі надання великої кількості аркушів в доказах (3 і більше сторінки) заявник має додатково направити суду ксерокопії цих доказів у паперовому виді поштою, оскільки діловодство у суді проваджується у паперовому виді, а папером суд не забезпечується. Учасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судувідповідно дост.212ЦПК України. Суд повідомляє, що має умови та відповідні технічні можливості для здійснення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", та, в разі, якщо явка учасника справи у судовому засіданні буде обов`язкова, суд повідомить про це сторони. Для участіу судовомузасіданні задопомогою засобіввідеоконференцзв`язку учасник справимає надіслатисуду про це заяву (можна електронною поштою, іншими засобами зв`язку) - не пізніше, ніж за п`ять днів до судового засідання, а копію заяви - у той самий строк має надіслати іншим учасникам справи для відому. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Свідок, перекладач, спеціаліст, експерт можуть братиучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції виключно у приміщенні суду, для чого мають повідомити у клопотанні суду на свій розсуд назву суду, що розташований найближче до його місця перебування або до якого зручніше йому дістатися, з приміщенням якого й буде організовано відеоконференцзв`язок. Крім того, права і обов`язки учасників справи визначені ст.ст.43,44 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду лише у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, але набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.В. Кравцова

СудБолградський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення08.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115596968
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —497/2847/23

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні