Ухвала
від 12.12.2023 по справі 920/1395/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство

12.12.2023 Справа № 920/1395/23м.Суми

Господарський суд Сумської області у складі судді Соп`яненко О.Ю., перевіривши матеріали заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство від 07.12.2023 (вх. № 4806 від 07.12.2023) кредитора ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 ) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ» (40007, м. Суми, вул. Промислова, буд. 2, код ЄДРПОУ 13996024)

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ», посилаючись на положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до Витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07.12.2023, справу № 920/1395/23 розподілено судді Соп`яненко О.Ю.

21.10.2019 набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства від 18.10.2018 № 2597-VIII .

Відповідно до ч.1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (з 21.10.2019 Кодексу України з процедур банкрутства).

За приписами ст. 30 Господарського кодексу України та ч.1 ст. 8 Кодексу України з процедур банкрутства, справи про банкрутство розглядаються господарським судом за місцезнаходженням боржника.

Згідно з ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства, у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

дата проведення підготовчого засідання суду;

прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Ухвалою про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд має право вирішити питання про:

зобов`язання заявника, боржника та інших осіб надати суду додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство;

вжиття заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення про ліквідацію, реорганізацію боржника, а також відчужувати основні засоби.

Підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів (ч.2 цієї ж статті).

Відповідно до ч. 3 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства ухвала про прийняття заяви про відкриття провадження у справі надсилається сторонам та до органу державної виконавчої служби, приватному виконавцю, у якого перебуває виконавче провадження на виконанні, державному реєстратору за місцезнаходженням боржника, до органу, уповноваженого управляти державним майном боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, арбітражним керуючим, визначеним шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Розглянувши подані матеріали, суд вважає за можливе прийняти заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

Згідно абзаців 1-4 пункту 2-1 Прикінцевих та перехідних та положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява ОСОБА_1 про відкриття провадження у справі про банкрутство містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ». Зокрема, заявник просить призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ» арбітражного керуючого Удовенка Романа Петровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 275 від 21.02.2013). Також до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, Косенком В.О. додано заяву арбітражного керуючого Удовенка Романа Петровича про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ».

Окрім того, у своїй заяві Косенко Василь Олександрович посилається на п. 1-6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства яким установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування стосовно боржника справу про банкрутство (неплатоспроможність) може бути відкрито без здійснення авансування передбаченої цим Кодексом винагороди арбітражному керуючому на депозитний рахунок суду. У такому разі до заяви про відкриття справи про банкрутство (неплатоспроможність) додається копія укладеної заявником угоди з обраним ним арбітражним керуючим про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство (неплатоспроможність) до її закриття з виплатою на умовах, визначених цією угодою, винагороди в розмірі, що не має перевищувати розмір, встановлений цим Кодексом. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) відповідно до цього пункту, призначає розпорядником майна або керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого, з яким заявником укладено угоду.

Зокрема, до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, Косенком Василем Олександровичем, додано договір про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство від 07.12.2023, укладений з арбітражним керуючим Удовенком Р.П.

Судом встановлено, що у вказаному договорі, а саме п.1.1. зазначено, за цим договором арбітражний керуючий зобов`язується виконувати повноваження арбітражного керуючого у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АБМ Інвестор Прупп», в той час коли подана заява про відкриття провадження у справі про банкрутство стосується Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ».

Враховуючи зазначене, суд вважає за доцільне прийняти заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду, зобов`язати заявника та арбітражного керуючого Удовенка Р.П. надати суду договір про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ».

Керуючись ст. ст. 8, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 від 07.12.2023 (вх. № 4806 від 07.12.2023) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ» (40007, м. Суми, вул. Промислова, буд. 2, код ЄДРПОУ 13996024).

2. Заяву призначити до розгляду у підготовчому засіданні на 25.12.2023, 11:00. Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Сумської області за адресою: м. Суми, проспект Шевченка Тараса, 18/1, зал судового засідання № 6.

3. Зобов`язати заявника та арбітражного керуючого Удовенка Р.П. надати суду договір про виконання арбітражним керуючим повноважень у справі про банкрутство щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ».

4.Зобов`язати боржника подати відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ».

5.Копію даної ухвали направити кредитору, боржнику, Відділу ДВС за місцезнаходженням боржника, державному реєстратору, Східному міжрегіональному управлінню міністерства юстиції, арбітражному керуючому Удовенку Р.П.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею 12.12.2023 та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: htps://court.gov.ua/sud5021/.

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до частин 6-7 статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та особи, які провадять клірингову діяльність у значенні, наведеному в Законі України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки", реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

СуддяО.Ю. Соп`яненко

Дата ухвалення рішення12.12.2023
Оприлюднено14.12.2023
Номер документу115600781
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ГАЗТЕХ» (40007, м. Суми, вул. Промислова, буд. 2, код ЄДРПОУ 13996024

Судовий реєстр по справі —920/1395/23

Ухвала від 29.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 25.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні