Ухвала
від 13.12.2023 по справі 213/3277/23
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/3277/23

Номер провадження 2/213/1403/23

У Х В А Л А

13 грудня 2023 року місто Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого судді - Мазуренка В.В.

за участю секретаря судового засідання - Дударєвої В.С.

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення від права на спадкування за законом та визнання права власності на спадщину за законом, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

У підготовче засідання з`явилась сторони.

Представник позивача адвокат Ярошевська С.В. від імені позивача ОСОБА_3 надала суду клопотання про витребування доказів, в якому просить суд витребувати:

від Комунального некомерційного підприємства «Широківський центр первинної медичної допомоги» Широківської селищної ради (КНП «Широківський центр пмд»), код ЄДРПОУ: 36729598, місцезнаходження: 53700, Дніпропетровська область, Криворізький район, смт Широке, вул. Казбек, буд.17, всі наявні медичні документи, створені в процесі надання медичної допомоги та лікування ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , в тому числі: медична карта амбулаторного хворого ОСОБА_4 (форма 3025/0); медична карта стаціонарного хворого ОСОБА_4 (форма №003/0); карта виїзду швидкої медичної допомоги ОСОБА_4 (форма №110/0); декларація про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги ОСОБА_4 .

Після оголошення перерви сторони у засідання не з`явились.

Положеннями ч.2 ст.247 ЦПК України передбачено, що у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (ч.1ст.76 ЦПК України).

Відповідно до положень частини 1статті 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з частинами 1,2статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Позивачем ОСОБА_1 належним чином обґрунтовано клопотання, та необхідність його задоволення, тому враховуючи, що однією із засад судочинства, визначених п.4 ч.3ст.129 Конституції України, є свобода в наданні ними до суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, приймаючи до уваги що у позивача є складнощі в наданні доказів, які мають суттєве значення для правильного вирішення спору, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Згідно з ч.6статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного та керуючись ст.84 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство «Широківський центр первинної медичної допомоги» Широківської селищної ради (КНП «Широківський центр пмд»), код ЄДРПОУ: 36729598, місцезнаходження: 53700. Дніпропетровська область, Криворізький район, смт Широке, вул. Казбек, буд.17, надати всі наявні медичні документи, створені в процесі надання медичної допомоги та лікування ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , в тому числі:

- медичну карту амбулаторного хворого ОСОБА_4 (форма 3025/0);

- медичну карту стаціонарного хворого ОСОБА_4 (форма №003/0);

- карту виїзду швидкої медичної допомоги ОСОБА_4 (форма №110/0);

- декларацію про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги ОСОБА_4 .

Інформацію направити на адресу суду до 31 січня 2024 року.

Роз`яснити про наслідки неподання доказів, викладені в ч.7-9ст.84 ЦПК України, відповідно до яких особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: В.В.Мазуренко

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115604446
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення від права на спадкування за законом та визнання права власності на спадщину за законом

Судовий реєстр по справі —213/3277/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні