Ухвала
від 13.12.2023 по справі 152/1621/23
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/1621/23

2/152/461/23

У Х В А Л А

про витребування доказів

13 грудня 2023 року м. Шаргород

Шаргородський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Роздорожної А.Г.,

за участі секретаря судового засідання Сербіної М.В.,

представника позивача адвоката Костриці В.С.,

представника відповідача Попсуй Г.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Джуринської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, ОСОБА_2 про визнання права на завершення приватизації та набуття права власності на квартиру в порядку спадкування, -

у с т а н о в и в :

5 грудня 2023 року від представника відповідача Джуринської сільської ради Жмеринського району Вінницької області до суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому вона просила, зокрема, витребувати з комунальної установи «Трудовий архів Шаргородської міської ради» копії розпорядження органу приватизації по ОСОБА_3 , який працював у ВАТ «Джуринський машзавод» та по ОСОБА_4 , а також накази до них.

В судовому засіданні представник відповідача клопотання підтримала повністю та просила його задовольнити. Не заперечувала щодо задоволення клопотання представника позивача про витребування доказів.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні не заперечував щодо задоволення клопотання представника відповідача. Одночасно подав клопотання про витребування документів у Джуринської сільської ради Жмеринського району Вінницької області: які б підтверджували факт проживання в будинку АДРЕСА_1 громадян ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_4 та/або її чоловіка, ОСОБА_7 чи інших з 1992 року; які підтверджують що село Джурин Шаргородського району Вінницької області відносилось до зони посиленого радіоекологічного контролю, а особи, які постійно проживали або постійно працювали на його території, в тому числі ОСОБА_8 та ОСОБА_9 відносились до категорії 4. Крім цього, представник позивача просив витребувати від КП «Могилів-Подільське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» інвентаризаційну справу об`єктів нерухомості за адресою: будинок АДРЕСА_1 .

Заслухавши сторони, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до положеньстатті 76 ЦПК Українидоказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до частини першої статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з частиною другою статті 84ЦПК Україниу клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

З оглядуна викладене,суд вважає, що клопотання представників сторін про витребування доказів слід задовольнити, оскільки зазначені ними документи можуть мати значення для розгляду справи, а також містити інформацію про потенційно заінтересованих у розгляді цієї справи осіб, які наразі не залучені до участі в ній.

Керуючись статтями 76, 84, 258-261 ЦПК України, Суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представників сторін про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати КУ «Трудовий архів Шаргородської міської ради» (вул. Героїв Майдану, 224, м. Шаргород Жмеринського району Вінницької області) у строк до 3 січня 2024 року надати Шаргородському районному суду Вінницької області копії розпорядження органу приватизації по ОСОБА_3 , який працював у ВАТ «Джуринський машзавод» та по ОСОБА_4 , а також накази до них.

Зобов`язати комунальне підприємство «Могилів-Подільське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» (вул.. Покровська, 21, м. Могилів-Подільський Вінницької області) у строкдо 3січня 2024року надатиШаргородському районномусуду Вінницькоїобласті інвентаризаційну справу об`єктів нерухомості за адресою: будинок АДРЕСА_1 .

Зобов`язати Джуринську сільську раду Жмеринського району Вінницької області у строкдо 3січня 2024року надатиШаргородському районномусуду Вінницькоїобласті документи (належним чином засвідчені копії документів):

- які б підтверджували факт проживання в будинку АДРЕСА_1 громадян ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_4 та/або її чоловіка, ОСОБА_7 чи інших з 1992 року;

- які підтверджують що село Джурин Шаргородського району Вінницької області відносилось до зони посиленого радіоекологічного контролю, а особи, які постійно проживали або постійно працювали на його території, в тому числі ОСОБА_8 та ОСОБА_9 відносились до категорії 4.

Підготовче судове засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до Джуринської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, ОСОБА_2 про визнання права на завершення приватизації та набуття права власності на квартиру в порядку спадкування відкласти на 10 січня 2024 року на 9-00 год.

В судове засідання викликати сторони та третю особу.

Ухвала не може бути оскаржена.

Головуючий суддя Андрея РОЗДОРОЖНА

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115608789
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —152/1621/23

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Панасюк О. С.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні