Ухвала
від 11.12.2023 по справі 317/7101/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/7101/23

№/п 2/317/1464/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

11 грудня 2023 р. м. Запоріжжя

Суддя Запорізького районного суду Запорізької області Ачкасов О.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Біленьківської об`єднаної територіальної громади в особі Біленьківської сільської ради Запорізького району Запорізької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні позивача: Запорізька района державна нотаріальна контора, про визнання права власності в порядку спадкування за законом на спадковий житловий будинок та господарські споруди,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулисядо судуз позовом до Біленьківської об`єднаної територіальної громади в особі Біленьківської сільської ради Запорізького району Запорізької області про визнання права власності в порядку спадкування за законом на спадковий житловий будинок та господарські споруди.

Розглянувши подану позовну заяву, суддя встановив, що вона не відповідає вимогам цивільно-процесуального законодавства з наступних підстав.

Згідно ст. 175 ч. 3 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину.

Позивачем у позові не зазначено, чи є інші спадкоємці після смерті померлої ОСОБА_3 , крім позивачів по справі.

Крім того, позивачами не надано довідку про склад сім`ї померлої ОСОБА_3 , з якої вбачалося б, хто саме був зареєстрований та проживав з нею за адресою: АДРЕСА_1 ) на день її смерті. Зокрема, не долучена оцінка спірного майна, яка впливає на визначення розміру судового збору.

Згідно п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці.

Однак, позивачами у позові не зазначено ціну позову та невірно зазначено, шо позов має немайновий характер, адже позивачі просять суд визнати право власності на житловий будинок з господарськими спорудами, які підлягають оцінці.

Наведені недоліки заяви унеможливлюють відкриття суддею провадження у справі.

Згідно ст. 185 ЦПК України суддя залишає позовну заяву без руху, якщо позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 ЦПК України.

Отже, позовну заяву необхідно залишити без руху, надавши позивачам строк для усунення наведених недоліків 10 днів. Якщо у цей строк позивачі відповідно до ухвали суду виконають вимоги, визначені статтєю 175 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивачі не усунуть недоліки позовної заяви в строк, встановлений судом, позов вважається неподаним і повертається позивачам.

Керуючись ст.ст. 175, 185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Біленьківської об`єднаної територіальної громади в особі Біленьківської сільської ради Запорізького району Запорізької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні позивача: Запорізька района державна нотаріальна контора, про визнання права власності в порядку спадкування за законом на спадковий житловий будинок та господарські споруди, - залишити без руху, надавши позивачам строк для усунення наведених вище недоліків - десять днів з моменту отримання даної ухвали та роз`яснити, що в іншому випадку позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: О.М. Ачкасов

СудЗапорізький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115610892
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —317/7101/23

Рішення від 06.06.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Ачкасов О. М.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Ачкасов О. М.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Ачкасов О. М.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Ачкасов О. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Ачкасов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні