Рішення
від 13.12.2023 по справі 440/10193/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(скорочене)

13 грудня 2023 року м. ПолтаваСправа № 440/10193/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Гіглави О.В.,

за участю:

секретаря судового засідання - Рябухи Ю.В.,

прокурора - Лисенко Н.М.,

представника відповідача - Столяр О.П.,

представників третьої особи - Мусійка О.О., Соловйової Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі Виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області до Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області, про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

Керуючись статтями 6-9, 72-77, 211, 241-246, 255, 295 Кодексу адміністративного судочинства України,

В И Р І Ш И В:

Позов керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області (вул. Старо-Троїцька, 13, м. Лубни, Полтавська область, 37500, ідентифікаційний код 02910060) в інтересах держави в особі Виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області (вул. Я. Мудрого, 33, м. Лубни, 37500, Полтавська область, ідентифікаційний код 04057439) до Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України (вул. Покровська, 16а, с. Березоточа, Лубенський район, Полтавська область, 37535, ідентифікаційний код 00482312), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області

Інформація заборонена для оприлюднення згідно з пунктом чотири частини першої статті 7 Закону України "Про доступ до судових рішень"

про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії - задовольнити.

Визнати протиправною бездіяльність Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України як балансоутримувача в частині невжиття заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття №62512 (підвальне приміщення в основному 3-поверховому лабораторному корпусі Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України), що розташоване за адресою: вул. Покровська, 16 а, с. Березоточа, Лубенського району, Полтавської області.

Зобов`язати Дослідну станцію лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України вжити заходи щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття №62512 (підвальне приміщення в основному 3-поверховому лабораторному корпусі Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України), що розташоване за адресою: вул. Покровська, 16 а, с. Березоточа, Лубенського району, Полтавської області, у відповідності до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018 "Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту".

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене до Другого апеляційного адміністративного суду в порядку, визначеному частиною 8 статті 18, частинами 7-8 статті 44 та статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на рішення може бути подана протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення буде складено протягом десяти днів з дня закінчення розгляду справи.

Cуддя О.В. Гіглава

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115625012
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —440/10193/23

Рішення від 13.12.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Рішення від 13.12.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні