Ухвала
від 14.12.2023 по справі 161/18819/23
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/18819/23

Провадження № 2/161/4444/23

У Х В А Л А

14 грудня 2023 року Луцький міськрайонний суд Волинської області

в складі:

головуючого - судді Рудської С.М.

при секретарі - Коржик Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Національної академії аграрних наук України - Бурлаки М.А. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Національної академії аграрних наук України, Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України про визнання незаконним та скасування наказів про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Луцького міськрайонного суду Волинської області перебуває вищевказана цивільна справа № 161/18819/23 за позовом ОСОБА_1 до НААН України, Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України про визнання незаконним та скасування наказів про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, у якій судове засідання призначене на 03.01.2024 року о 09:30 год.

12.12.2023 року від представника НААН України на поштову адресу суду надійшлоклопотання, в якому останній просить забезпечити проведення судових засіданнях за її участі при розгляді цивільної справи № 161/18819/23 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Вказане клопотання обгрунтоване введенням на території України правового режиму воєнного стану та суттєвою віддаленістю місця здійснення його діяльності від місцезнаходження приміщення суду.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає необхідним клопотання про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції задовольнити виходячи з наступного.

Відповідно до ч. ч. 1, 4 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень сторін, залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Зважаючи на те, що такий спосіб участі має винятковий характер, повинні, насамперед, існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Вирішуючи питання щодо призначення судового засідання в режимі відеоконференції, суд приймає до уваги ту обставину, що у даній справі існує необхідність в заслуховуванні особистої думки представника відповідача, який істотно обмежений в можливості з`явитися до Луцького міськрайонного суду Волинської області через вагому відстань від місця його перебування.

Вищезазначене, на переконання суду, в повній мірі виправдовує доцільність проведення судового засідання у даній справі в режимі відеоконференції.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCom, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCom представником відповідача, який зареєстрований у системі EasyCom за наступними реквізитами: електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1

Окрім цього суд вважає за необхідне роз`яснити іншим учасникам справи, що вони можуть брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Судове засідання в цивільній справі № 161/18819/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Національної академії аграрних наук України, Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України про визнання незаконним та скасування наказів про звільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу, призначене на 09:30 год. 03 січня 2024 року проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представником відповідача Національної академії аграрних наук України - Бурлакою М.А.за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon за наступними реквізитами: електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1

Роз`яснити ОСОБА_1 , його представнику - адвокату Гринчуку І.С. та представнику Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України, що про можливість їх участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати відповідну сторону подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon, який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua/site/login.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторону, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторону про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати представнику позивача для виконання, іншим учасникам процесу - для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складений 14 грудня 2023 року.

Суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області С.М. Рудська

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115635105
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —161/18819/23

Постанова від 14.05.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Матвійчук Л. В.

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні