Ухвала
від 13.12.2023 по справі 492/1130/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/1130/23

провадження № 2/492/594/23

УХВАЛА

про залучення до участіу справітретьої особи, яка не заявляє самостійних вимог

щодо предмета спору на стороні відповідача

13 грудня 2023 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Гусєвої Н.Д.,

за участю секретаря судового засідання Рябчук О.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання представника відповідачки адвоката Кочурова Андрія Олександровича про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у цивільній справіза позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи Арцизької міської ради про визнання недійсним договору суборенди земельної ділянки, скасування державної реєстрації іншого речового права, -

встановив:

В провадженніАрцизького районногосуду Одеськоїобласті знаходитьсяцивільна справаза позовноюзаявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи Арцизької міської ради про визнання недійсним договору суборенди земельної ділянки, скасування державної реєстрації іншого речового права.

До суду від представника відповідачки адвоката Кочурова А.О. надійшло клопотання про залучення державного реєстратора Арцизької міської ради Сідлецької О.М. до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача, посилаючись на те, що позивачем заявлена позовна вимога про скасування державної реєстрації іншого речового права (суборенди), здійсненої на підставі рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 59440532 від 23 липня 2021 року ОСОБА_3 , тому рішення у справі може вплинути на права та обов`язки державного реєстратора Арцизької міської ради Сідлецької О.М.

Клопотання представника відповідачки адвоката Кочурова А.О. про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог до участі у справі на стороні відповідача суд розглядає без повідомлення учасників справи, оскільки їх участь в розгляді зазначеного клопотання не є обов`язковою, у зв`язку з чим судом, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог до участі у справі на стороні відповідача, надані докази, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до п. 4 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про вступ у справу інших осіб, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Згідно з вимогамист. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі у справі за заявою учасників справи до закінчення підготовчого провадження у справі. Якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч. 5ст. 53 ЦПК Українипро залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Як вбачається з матеріалів цивільної справи, зокрема, з Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта № 332581459 від 17 травня 2023 року, на підставі рішення державного реєстратора Арцизької міської ради Сідлецької О.М. про державну реєстрацію прав та їх обтяжень індексний номер 59440532 від 23 липня 2021 року проведено державну реєстрацію іншого речового права суборенди земельної ділянки, номер запису про обтяження 43129747 (а.с. 26-28).

Судом встановлено, що однією з позовних вимог ОСОБА_1 є скасування державної реєстрації іншого речового права (суборенди) номер запису про інше речове право 43129747 від 20 липня 2021 року суборенду земельної ділянки з кадастровим номером 5120410100:03:003:0067.

Враховуючи вищевикладене,беручи доуваги,що рішеннясуду унаявній цивільнійсправі можевплинути направа таінтересидержавного реєстратора Арцизької міської ради Сідлецької О.М., яка проводила державну реєстрацію іншого речового права (суборенди), яку позивач просить скасувати, суд вважає за необхідне залучити державного реєстратора Арцизької міської ради Сідлецьку О.М. до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, у зв`язку з чим клопотання представника відповідачки за первісним позовом адвоката Кочурова А.О. про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог до участі у справі на стороні відповідача підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 53, 197, 247, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

постановив:

Клопотання представника відповідачки адвоката Кочурова Андрія Олександровича про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог до участі у справі на стороні відповідача задовольнити.

Залучити доучасті уцивільній справізапозовноюзаявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,за участютретьої особиАрцизької міськоїради провизнання недійснимдоговору суборендиземельної ділянки,скасування державноїреєстрації іншогоречового права,в якостітретьої особи,яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача державного реєстратора Арцизької міської ради Сідлецьку Ольгу Миколаївну.

Третій особі надати строк десять днів з дня отримання позову або відзиву для подання пояснень до позову або відзиву, а також письмових пояснень щодо відповіді на відзив та заперечення сторін до початку розгляду справи по суті. Позивач, відповідачка мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Копію наявноїухвали надіслативсім учасникамсправи,а копіюпозовної заявита доданихдо неїдокументів надіслатитретій особі,яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115647889
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо припинення права оренди

Судовий реєстр по справі —492/1130/23

Ухвала від 27.09.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 27.09.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 11.09.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 20.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Рішення від 21.05.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні