Ухвала
від 14.12.2023 по справі 186/1553/23
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/1553/23

2/0186/677/23

У Х В А Л А

"14" грудня 2023 р. м.Першотравенськ

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді - Демиденко С.М.

секретар - Фадєєва Т.Б.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Першотравенської міської ради Дніпропетровської області, третя особа Петропавлівська державна нотаріальна контора, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до Першотравенської міської ради Дніпропетровської області, третя особа Петропавлівська державна нотаріальна контора, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

В підготовче судове засідання позивач надав заяву про призначення справи до судового розгляду та прохав провести підготовче судове засідання без участі позивача.

Представник відповідача в підготовче судове засідання надала заяву про призначення справи до судового розгляду та прохала провести підготовче судове засідання без її участі.

Окрім цього, до суду надійшла заява від ОСОБА_2 про вступ до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог. Згідно вказаної заяви ОСОБА_2 прохає суд залучити її до участі у вказаній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача. Заява обґрунтована тим, що позивач просить суду встановити факт проживання зі спадкодавцем ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . При цьому ОСОБА_2 є племінницею ОСОБА_3 та відповідно спадкоємицею п`ятої черги.

Суд вивчивши клопотання, матеріали справи, вважає що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, згідно з ч.1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін, Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до частини 7 статті 53 ЦПК України, вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи те, що вирішення даної позовної заяви без залучення до справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_2 може порушити її права, суд вважає за необхідне залучити її в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Також судом були з`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Згідно п. 3 ч. 2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 53, 196-200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Першотравенської міської ради Дніпропетровської області, третя особа Петропавлівська державна нотаріальна контора, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 10 годину 30 хвилин

23 січня 2024 року в приміщенні Першотравенського міського суду Дніпропетровської області.

Заяву ОСОБА_2 про її залучення і в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , місце проживання: АДРЕСА_2 ) в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Роз`яснити залученій третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, має право подати протягом п`яти днів з часу отримання даної ухвали.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя:С.М. Демиденко

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115667396
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —186/1553/23

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Демиденко С. М.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Демиденко С. М.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Демиденко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні