Ухвала
від 13.12.2023 по справі 615/2192/23
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/2192/23

Провадження № 2/615/377/23

У Х В А Л А

13 грудня 2023 року м. Валки

Валківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Левченка А.М.,

за участю секретаря судового засідання Партоли О.Є.,

представника позивача Репетун К.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду в м. Валки Харківської області клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Репетун Катерини Володимирівни про витребування доказів по цивільній справі № 615/2192/23

за позовом ОСОБА_1

до Валківської міської ради

про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Валківського районного суду Харківської області з позовом до Валківської міської ради, у якому просить визначити позивачу додатковий строк тривалістю в три місяці з дня набрання рішенням суду законної сили для подання нотаріусу заяви про прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Репетун Катерина Володимирівна у підготовчому судовому засіданні заявила клопотання про витребування у Шостої Харківської міської державної нотаріальної контори належним чином завіреної копії спадкової справи № 542/2023, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Представник відповідача у підготовче судове засідання не з`явився. Подав до суду клопотання про проведення розгляду справи за відсутності представника Валківської міської ради.

Дослідивши клопотання про витребування доказів, матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач просить визначити йому додатковий строк тривалістю в три місяці з дня набрання рішенням суду законної сили для подання нотаріусу заяви про прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У відповідності до ст. 84ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи, що докази, які просить витребувати представник позивача мають суттєве значення для правильного вирішення справи, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 84, 258-261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Шостої Харківської міської державної нотаріальної контори належним чином засвідчену копію спадкової справи № 542/2023, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Роз`яснити,що доказимають бутинаправлені безпосередньодо Валківськогорайонного судуХарківської областіу строкдо 11 січня 2024 року.

У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, або у разі неможливості подати такий доказ у встановлені судом строки, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Левченко

СудВалківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115667659
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —615/2192/23

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Левченко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні