Ухвала
від 13.12.2023 по справі 136/1701/21
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/1701/21

провадження №2/136/363/21

УХВАЛА

іменем України

"13" грудня 2023 р. м. Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Шпортун С.В.,

за участі секретаря судових засідань Белінської С.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Липовець, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства «Агрофірма Нападівська», третя особа: Турбівська селищна рада Вінницького району Вінницької області про усунення перешкод в користуванні земельними ділянками шляхом скасування рішення про державну реєстрацію права оренди та повернення земельних ділянок,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа, у якій ухвалою суду від 28.09.2021 розгляд вирішено проводити за правилами загального позовного провадження, а у справі призначено підготовче судове засідання.

У підготовче судове засідання сторони та їх представники не з`явились, будучи належним чином повідомленими.

Представники сторін надали до суду клопотання про проведення підготовчого судового засідання за їх відсутності та їх довірителів, просили вирішити ініційовані ними раніше клопотання про допит свідка та експерта, залишивши відкритим клопотання про призначення повторної експертизи, яке було подане представником відповідача.

Підстав за наявності яких може бути відкладено підготовче судове засідання не встановлено.

Судом встановлено, що до судового розгляду спір між сторонами не врегульовано.

У порядку підготовки справи до судового розгляду по суті, судом було виконано вимоги ч.2 ст.197 ЦПК України.

Приймаючи до уваги те, що підготовчі дії у справі проведено, підстав для залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі чи можливості ухвалити рішення у підготовчому судовому засіданні не встановлено, тому суд, відповідно до ч.3 ст.200 ЦПК України, вважає, за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду в судовому засіданні.

Вирішуючи клопотання сторони позивача про виклик свідка ОСОБА_2 , суд приймає до уваги загальні принципи цивільного судочинства відповідно до яких кожна особа, яка звернулась до суду повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, а такі дані встановлюються у тому числі на підставі показів свідків, що є доказом у справі, клопотання подане своєчасно, відповідає вимогам ст.91 ЦПК України, тому суд вважає за доцільне його задовольнити.

Вирішуючи клопотання сторони відповідача про виклик експерта Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Побірську О.В. для надання роз`яснень складеного нею висновку №СЕ-19/102-23/6824-ПЧ від 25.05.2023 за наслідками проведеної почеркознавчої експертизи у даній справі, суд дійшов висновку, що дане клопотання представника відповідача про виклик експерта слід задовольнити, оскільки воно грунтується на приписах ч.5 ст.102 ЦПК України, відповідно до якої суд має право за заявою учасників справи або з власної ініціативи викликати експерта для надання усних пояснень щодо його висновку. Також, згідно ч.2 ст.239 ЦПК України, для роз`яснення і доповнення висновку експерту можуть бути поставлені питання учасниками цивільного процесу та судом.

Щодо клопотання представника відповідача про призначення у справі повторної почеркознавчої експертизи, то суд, з урахуванням думки представників сторін, залишає його відкритим, оскільки наразі сумнівів у правильності висновку експерта, що був складений 25.05.2023, що пов`язані з його недостатньою обґрунтованістю чи з тим, що він суперечить іншим матеріалам справи не встановлено, він не був предметом дослідження в судовому засіданні, крім цього не встановлено істотного порушення процесуальних норм, які регламентують порядок призначення і проведення експертизи, отож його слід вирішити після допиту експерта, що складав висновок судово почеркознавчої експертизи.

Керуючись ст.ст.76, 81, 90, 91, 197-200, 239, 353 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного сільськогосподарського підприємства «Агрофірма Нападівська», третя особа: Турбівська селищна рада Вінницького району Вінницької області про визнання договорів оренди землі недійсними.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 31.01.2024 о 14:00 годині в приміщенні Липовецького районного суду Вінницької області за адресою: Вінницька область, м. Липовець, вул. Шевченка, 1.

Клопотання представника позивача про виклик свідка, - задоволнити.

У судовезасідання викликатисвідка ОСОБА_2 ,жительку АДРЕСА_1 ,попередивши її про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Задовольнити клопотання представника відповідача про виклик експерта.

Викликати експерта Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Побірську Ольгу Василівну для роз`яснень висновку №СЕ-19/102-23/6824-ПЧ від 25.05.2023 за результатами проведеного дослідження в одне із наступних судових засідань.

У судове засідання викликати сторін та осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Світлана ШПОРТУН

Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115668277
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права оренди та повернення земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —136/1701/21

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Шпортун С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні