Ухвала
від 13.12.2023 по справі 495/12079/23
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 495/12079/23

Номер провадження 1-кс/495/2624/2023

13 грудня 2023 рокум. Білгород-Дністровський

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Білгород-Дністровському клопотання старшого слідчоговідділення №1СВ Білгород-ДністровськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті,капітана поліції ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И В:

08.12.2023 року старший слідчийвідділення №1СВ Білгород-ДністровськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті,капітан поліції ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області з погодженим прокурором Білгород-Дністровської окружної прокуратури клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

В клопотанні зазначено,що 03.11.2023 о 12:01 годині до відділення поліції № 1 Білгород Дністровського РВП ГУНП в Одеській області надійшло телефонне повідомлення зі служби «102» про те, що 03.11.2023 року приблизно о 11.40 годині транспортний засіб навантажувач телескопічний марки JCВ 540-70, реєстраційний номер НОМЕР_1 , помаранчевого кольору, під керуванням водія ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , рухаючись по вул. Першотравневій, в с. Ярославка, Білгород Дністровського району, поблизу магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , та навпроти будинку АДРЕСА_3 , виїхав на зустрічну смугу та здійснив зіткнення з мопедом марки «Honda Cesta dio», чорного кольору, без реєстраційного номеру, який перебував під керуванням водія ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканки АДРЕСА_2 .

В результаті дорожньо транспортної пригоди водій мопеду «Honda Cesta dio», чорного кольору, без реєстраційного номеру ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , отримала тілесні ушкодження у вигляді скальпованої рани височної ділянки голови, лінійного перелому правої скулової кістки, підапоневротичної гематоми задньо - тім`яної області, гемосинусу, яка після ДТП була доставлена до КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Водій навантажувача телескопічного марки JCВ 540-70, реєстраційний номер НОМЕР_1 , помаранчевого кольору ОСОБА_4 тілесних ушкоджень не отримав та відмовився від госпіталізації.

Вказане повідомлення зареєстровано в журналі єдиного обліку ІНФОРМАЦІЯ_5 за № 3250 від 03.11.2023 року.

03.11.2023 року за вказаним фактом відділення №1 СВ Білгород-Дністровського районного ВП ГУНП в Одеській області розпочато кримінальне провадження за № 12023162240001304 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, процесуальне керівництво яким здійснюється Білгород-Дністровською окружною прокуратурою.

На підставі довідки № 94 від 03.11.2023 року виданої КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » було встановлено, що 03.11.2023 року до приймального відділення КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » була доставлена ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканка АДРЕСА_2 , з діагнозом : скальпована рана височної ділянки голови, яка після огляду була госпіталізована до стаціонару.

На підставі протоколу комп`ютерної томографії від 03.11.2023 року виданої лікарем рентгенологом ОСОБА_6 , що в ході обстеження ОСОБА_5 було встановлено лінійний перелом правої скулової кістки без зміщення уламків, підапоневротичної гематоми задньо тім`яної області, гемосинус.

З метою встановлення ступеню тяжкості спричинених тілесних ушкоджень ОСОБА_5 отриманих в результаті дорожньо транспортної пригоди, необхідно провести судово-медичну експертизу.

Згідно пункту 1 підпункту 1.2 Наказу МОЗ України від 14.02.2012 №110 « Про затвердження форм первинної облікової документації та Інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров`я незалежно від форми власності та підпорядкування»( затверджено Наказом МОЗ України 21.01.2016 № 29) встановлено форму первинної облікової документації № 003/о Медична карта стаціонарного хворого № ____ та Інструкцію щодо її заповнення.

Згідно п. п. 2.3 Інструкції щодо заповненняформи первинної облікової документації № 003/о Медична карта стаціонарного хворого № __, форма №003/оє основниммедичним документом,що заповнюєтьсяна кожногохворого,який влаштовуєтьсяна стаціонарнемедичне лікування,та ведетьсяв усіхзакладах охорониздоров`я,які надаютьстаціонарну допомогу,та санаторіях. Форма № 003/о містить всі дані щодо стану хворого протягом усього періоду перебування в стаціонарі, організації та проведення лікування, а також дані об`єктивних, функціональних, рентгенологічних, лабораторних та інших методів обстежень.

Первинні медичні документи щодо лікування ОСОБА_5 містять відомості, які необхідно надати експертам для вивчення під час проведення судово-медичної експертизи, тому у ІНФОРМАЦІЯ_6 виникла необхідність в отримані «медичної карти стаціонарного хворого» від 03 листопада 2023 року заведеної на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканки АДРЕСА_2 , а також рентгенівських знімків, які знаходяться в Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_7 » Саратської селищної ради Білгород Дністровського району Одеської області, за адресою: АДРЕСА_4 .

З урахуванням викладеного, місцем зберігання речей та документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати, а саме: «медичної карти стаціонарного хворого» від 03 листопада 2023 року заведеної на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканки АДРЕСА_2 , а також рентгенівських знімків, які знаходяться в Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_7 » Саратської селищної ради Білгород Дністровського району Одеської області, за адресою: АДРЕСА_4 .

Кримінальна відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, передбачена ч. 1 ст. 286 КК України.

Об`єктивна сторона злочину включає такі обов`язкові ознаки:

1) діяння, 2) обстановку, 3) наслідки та 4) причинний зв`язок між діянням і наслідками.

Відомості, котрі зберігаються в медичній картці мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, при цьому неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Використання отриманих матеріалів буде мати для даного кримінального провадження доказове значення та допоможе доказати обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі наведеного слілчий просить клопотання задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи вищевикладене та те що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, в яких буде відображена вищезазначена інформація мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні № 12023162240001304, у зв`язку з чим таке клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 162, 163-164, 369-372,392-395 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшогослідчого відділення№ 1СВ Білгород-ДністровськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті,капітана поліції ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати т.в.о. начальника відділення №1 СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, капітану поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому відділення №1 СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, майору поліції ОСОБА_8 , слідчому відділення №1 СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, майору поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому відділення №1 СВ Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, капітану поліції ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до «медичної карти стаціонарного хворого» від 03 листопада 2023 року заведеної на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканки АДРЕСА_2 , а також рентгенівських знімків, які знаходяться в Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_7 » Саратської селищної ради Білгород Дністровського району Одеської області, за адресою: АДРЕСА_4 .

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу115669804
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —495/12079/23

Постанова від 13.12.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

Ухвала від 13.12.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Постанова від 07.11.2023

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Заверюха В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні