Ухвала
від 07.12.2023 по справі 453/1732/23
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/1732/23

№ провадження 2/453/501/23

У Х В А Л А

07 грудня 2023 року Сколівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді - Курницької В.Я.;

за участі секретаря судового засідання - Трембач М.М.;

без участі сторін,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Сколе впорядку спрощеногопозовного провадженняцивільну справуза позовноюзаявою ОСОБА_1 до Сколівського відділу Державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про зняття арешту з майна,-

в с т а н о в и в:

До Сколівського районного суду Львівської області 13 жовтня 2023 року в порядку цивільного судочинства звернулась позивач ОСОБА_1 з позовною заявою до відповідача - Сколівського відділуДержавної виконавчоїслужби уСтрийському районіЛьвівської областіЗахідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції прозняттяарешту змайна, в якій просить зобов`язати Сколівський відділ Державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції зняти арешт нерухомого майна, який було накладено в межах виконавчого провадження № 58434621 Сколівським відділом Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області, на підставі постанови про арешт майна, виданої 25 лютого 2019 року, реєстраційний номер обтяження: 30447175 від 26 лютого 2019 року.

Ухвалою судді Сколівського районного суду Львівської області Курницької В.Я. від 18 жовтня 2023 року прийнято вказану вище позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи. призначено за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін у справі.

В судове засідання сторони не з`явились.

Сколівський відділ Державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в особі начальника Баб`як Л. 07 листопада 2023 року скерували на адресу суду відзив по справі № 453/1732/23 за вх. № 6190 від 09 листопада 2023 року.

Позивачем ОСОБА_1 в особі належно уповноваженого представника (згідно з ордером на надання правничої (правової) допомоги від 30 жовтня 2023 року серія ВС № 1238522) - адвоката Змінчак Лідії Василівни до суду подано клопотання за вх. № 6795 від 07 грудня 2023 року про залучення до участі у справі співвідповідача. Клопотання обґрунтовує тим, що особою, в інтересах якої накладено арешт на майно у виконавчому провадженні № 58434621, є Акціонерне товариство комерційний банк «ПРИВАТБАНК», а також те, що задоволення позову може безпосередньо вплинути на права та законні інтереси такого. Відтак, просить залучити до участі у справі № 453/1732/23 співвідповідача Акціонерне товариство комерційний банк «ПРИВАТБАНК», код ЄДРПОУ 14360570, місцезнаходження: 01001, вул. Грушевського, 1 Д, м. Київ.

Окрім цього, позивачем ОСОБА_1 в особі належно уповноваженого представника (згідно з ордером на надання правничої (правової) допомоги від 30 жовтня 2023 року серія ВС № 1238522) - адвоката Змінчак Лідії Василівни до суду подано клопотання про витребування доказів, а саме просить витребувати у Сколівського відділу Державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції завірені копії постанови про відкриття виконавчого провадження за № АСВП: 58434621, постанови про накладення арешту на майно в межах № АСВП: 58434621, постанови про повернення виконавчого документа стягувачу в межах № АСВП: 58434621, а у разі закінчення строку зберігання виконавчого провадження № АСВП: 58434621 завірену копію акту про вилучення виконавчого провадження для знищення.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заявлені клопотання підлягають до задоволення з наступних мотивів.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК Українисуд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до ч. 4 ст. 51 ЦПК Українипро залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відтак, враховуючи вищенаведене, а також зважаючи на те, що задоволення позову, може безпосередньо вплинути на права та законні інтереси Акціонерного товариства комерційний банк «ПРИВАТБАНК», суд вважає за необхідне залучити Акціонерне товариство комерційний банк «ПРИВАТБАНК» (код ЄДРПОУ 14360570, місцезнаходження: 01001, вул. Грушевського, 1 Д, м. Київ), співвідповідачем уцивільній справі№453/1732/23.

Згідно з ч.1 ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. ч. 1, 6, 7 ст. 84 Цивільного процесуального кодексу України ( далі- ЦПК ), учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки у судове засідання усіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з ч. 2ст. 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

З метою недопущення порушення прав учасників судового провадження, а також повного та всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку, що необхідно витребувати у Сколівського відділу Державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції завірені копії постанови про відкриття виконавчого провадження за № АСВП: 58434621, постанови про накладення арешту на майно в межах № АСВП: 58434621, постанови про повернення виконавчого документа стягувачу в межах № АСВП: 58434621, а у разі закінчення строку зберігання виконавчого провадження № АСВП: 58434621 завірену копію акту про вилучення виконавчого провадження для знищення, а розгляд даної справи слід відкласти.

Керуючисьст.ст. 51, 76, 84, 247, 258, 260 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання позивача ОСОБА_1 вособі належноуповноваженого представника адвокатаЗмінчак ЛідіїВасилівни прозалучення доучасті усправі співвідповідача - задовольнити.

Залучити Акціонерне товариство комерційний банк «ПРИВАТБАНК» (код ЄДРПОУ 14360570, місцезнаходження: 01001, вул. Грушевського, 1 Д, м. Київ) співвідповідачем уцивільній справі№453/1732/23.

Зобов`язати позивача надіслати відповідачу копію позовної заяви з додатками. Докази надіслання копії позовної заяви відповідачу у справі надати суду.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії позовної заяви подати відзив на позовну заяву. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178та ч. 2 ст. 191 ЦПК Українирозгляне справу за наявними матеріалами.

У відповідності до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, відповідач мають право пред`явити зустрічний позов в строк для подання відзиву, а саме - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії позовної заяви.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення на відповідь на відзив.

Клопотання позивача ОСОБА_1 вособі належноуповноваженого представника адвокатаЗмінчак ЛідіїВасилівни провитребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Сколівського відділу Державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції завірені копії постанови про відкриття виконавчого провадження за № АСВП: 58434621, постанови про накладення арешту на майно в межах № АСВП: 58434621, постанови про повернення виконавчого документа стягувачу в межах № АСВП: 58434621, а у разі закінчення строку зберігання виконавчого провадження № АСВП: 58434621 завірену копію акту про вилучення виконавчого провадження для знищення.

Сколівському відділуДержавної виконавчоїслужби уСтрийському районіЛьвівської областіЗахідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції надатипротягом п`ятиднів,з дняотримання ухвалисуду, на адресу Сколівського районного суду Львівської області витребувані судом докази.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти розгляд справи № 453/1732/23 за позовом ОСОБА_1 до Сколівського відділу Державної виконавчої служби у Стрийському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Акціонерного товариства комерційний банк «ПРИВАТБАНК» про зняття арешту з майна на «19» лютого 2024 року о 12 годині 00 хвилин.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала суду, в силу положень ч. 2 ст. 261 та ч. 1 ст. 353 ЦПК України, набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://sv.lv.court.gov.ua.

Головуючий суддя В. Я. Курницька

Дата ухвалення рішення07.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115671534
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —453/1732/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні