Ухвала
від 14.12.2023 по справі 376/3916/23
СКВИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/3916/23

Провадження № 4-с/376/12/2023

У Х В А Л А

"14" грудня 2023 р. суддя Сквирського районного суду Київської області Батовріна І.Г., розглянувши питання щодо відкриття провадження за позовом представника позивача Калініченко Олександри Вікторівни в інтересах ОСОБА_1 до головного державного виконавця Сквирського районного відділу державної виконавчої служби у Білоцерківському районі Київської області Поляруш Алли Миколаївни, третя особа ОСОБА_2 про визнання неправомріною та скасування довідки-розрахунку заборгованості по сплаті алміентів, зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

Представник позивача ОСОБА_3 14.12.2023 звернулася в Сквирський районний суд Київської області з вказаною позовною заявою.

В поданій до суду позовній заяві просить визнати недостовріною та скасувати довідку-розрахунок від 04.12.2023 заборгованості зі сплати аліментів у виконавчому провадженні ВП №52774996 станом на 01.12.2023 в сумі 55707,39грн., складену головним державним виконавцем Поляруш А.М., а також зобов`язати відповідача здійснити перерахунок заборгованості боржника Довгаль по сплаті алміентів у виконавчому провадженні ВП №52774996 станом на 01.12.2023.

Вимоги до позовної заяви визначені нормамист. 175 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 3ст. 175 ЦПК Українипозовна заява повинна містити, зокрема зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Нормамист. 447 ЦПК Українипередбачено, що сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цьогоКодексу, порушено їхні права чи свободи.

Представник позивача слід визначитися, чи звертається до суду в порядку позовного провадження та просить суд відкрити провадження в цивільній справ за поданою нею позовною заявою, чи має намір оскаржити дії приватного виконавця в порядку, передбаченомуст. 447 ЦПК України.

У разі, якщо звертається до суду зі скаргою на рішення державного виконавця заявнику слід врахувати вимоги ч. 1ст. 448 ЦПК України, якою передбачено, що скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

З матеріалів поданої до суду заяви вбачається, що судом першої інстанції, який розглянув справу, є Смілянський районний суд Черкаської області.

У разі, якщо представник позивача звертається до суду із позовною заявою, то слід зазначити, що вимогами ст.177 ЦПК Українивстановлено, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно дост. 4 Закону України «Про судовий збір»судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. За подання позовної заяви немайнового характеру справляється судовий збір у розмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 073,60 грн.

Відповідно до ч. 3ст. 6 Закону України «Про судовий збір», у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Належним доказом про сплату судового збору є оригінал квитанції про його сплату. Згідно ч. 2ст. 9 Закону України «Про судовий збір»суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Представником позивача при зверненні до суду заявлено дві вимоги немайнового характеру, в матеріалах квитанція про сплату судового збору відсутня.

Статтею 185 ЦПК Українипередбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогокодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовна заява не відповідає вимогам, викладеним устатті 177 ЦПК України, в силу нормст. 185 ЦПК Українитака заява підлягає залишенню без руху з наданням строку на усунення недоліків.

Представнику позивача слід роз`яснити, що згідно з ч. 3ст. 185 ЦПК Україниякщо вона, відповідно до ухвали суду, у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175і177цьогоКодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючисьст. 185 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заявуОСОБА_3 вінтересах ОСОБА_1 до головногодержавного виконавцяСквирського районноговідділу державноївиконавчої службиу Білоцерківськомурайоні Київськоїобласті ПолярушАлли Миколаївни,третя особа ОСОБА_2 провизнання неправомріноюта скасуваннядовідки-розрахункузаборгованості посплаті алміентів,зобов`язання вчинитидії залишити без руху.

Надати представнику позивача строк сім днів з дня вручення ухвали для усунення недоліків позовної заяви.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя І.Г.Батовріна

Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115672743
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання неправомріною та скасування довідки-розрахунку заборгованості по сплаті алміентів, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —376/3916/23

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Сквирський районний суд Київської області

Батовріна І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні